Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró programa activitats al voltant del 25 N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Escoltar

Mataró programa activitats al voltant del 25 N, Dia Internacional contra les Violències Masclistes

Durant la segona quinzena de novembre hi ha programades una dotzena d’activitats amb motiu del Dia Internacional contra les Violències Masclistes, el 25 de Novembre. Eradicar les violències implica la conscienciació de tota la població i a Mataró la campanya del 25N és la suma de la tasca de l’Ajuntament amb les entitats que formen part del Consell Municipal d’Igualtat, Feminisme i LGTBI.

El 25 de Novembre és el Dia Internacional contra les Violències Masclistes i Mataró organitza un programa d’activitats dirigit a tota la població per visibilitzar els diferents tipus de violències masclistes, i com afecta cada dia a dones i nenes de tot el món, en tots els àmbits de la seva vida.

Les violències masclistes, exercides contra les dones pel fet de ser dones, són una violació flagrant dels drets humans. Poden ser produïdes per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions. Poden passar en l'àmbit públic com en el privat i són manifestacions de discriminació i de desigualtat que causen danys i patiment físic, sexual i/o psicològic.

Entre les activitats (vincle a programació) hi ha exposicions fotogràfiques, teatre, xerrades, activitats familiars i la projecció d’un documental i d’una pel·lícula. Com ja és tradició, cada 25 de novembre hi ha una acció de rebuig simbòlica davant de l’Ajuntament que va a càrrec de Teixit de Dones en col·laboració amb altres entitats del Consell Municipal d’Igualtat, Feminisme i LGTBI. Aquesta acció acaba amb la lectura del Manifest del 25N.

“Darrera la porta”

El diumenge 19 de novembre, el teatre del Cafè Nou acollirà l’obra “Darrera la porta” a càrrec de l’activista contra els abusos sexuals a menors, Carme Diaby, i l’actor, autor i director teatral, Òscar Orbezo. A través d’una breu acció teatral i el posterior col·loqui, la protagonista dona a conèixer la seva història d’abús sexual infantil que va callar durant anys i les conseqüències físiques i psíquiques que li va comportar. L’entrada és lliure.

A la Xarxa d’Espais Joves també hi ha activitats sobre aspectes com les “Red Flags” o línies vermelles en les relacions interpersonals o un curs de graffiti que finalitzarà amb una pintada al barri de Cerdanyola.

Durant tot l’any el Centre per a la Igualtat, Recursos per a les Dones, i d'Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere (CIRD) de l’Ajuntament de Mataró aplica polítiques de prevenció, educació i tractament dels casos de violència de gènere.

 

Publicat a