Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró reparteix carmanyoles i bosses reutilitzables als mercats per reduir l’ús de plàstics d’un sol ús

Escoltar

Mataró reparteix carmanyoles i bosses reutilitzables als mercats per reduir l’ús de plàstics d’un sol ús

La campanya coincideix amb la celebració avui del Dia Mundial del Residu Zero.

Venedora del Mercat de la plaça Gran distribuint bosses reutilitzables. Foto: Ajuntament
Venedora del Mercat de la plaça Gran distribuint bosses reutilitzables. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró ha posat en marxa una campanya als mercats municipals per fomentar l’ús d’envasos i bosses reutilitzables en el marc del Pla de prevenció de residus. L’objectiu és reduir la utilització de plàstics d’un sol ús.

La compra és un dels moments clau per poder evitar molts residus, i especialment els envasos i embolcalls, que tenen molt d’impacte en el medi ambient. Es calcula que el 36 % del plàstic que es produeix es destina a la producció d’envasos que, en menys d’un mes, ja s’han convertit en residus*. Triar productes a granel i utilitzar carmanyoles o bosses reutilitzables és una bona manera de fer-ho.


Reutilitzar Va de Mataró

La campanya porta per lema Reutilitzar Va de Mataró i es duu a terme als mercats de la plaça Gran i la plaça de Cuba. Els venedors de fruita i verdura faciliten als clients un pack de tres bosses de reixeta reutilitzables, i les peixateries, parades de venda de pesca salada o llegums i carnisseries donen carmanyoles per posar-hi els productes comprats. La campanya, que compta amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya, distribuirà 500 carmanyoles i 600 paquets de bosses.

També es lliura als clients un fulletó explicatiu amb més consells per aconseguir un dia a dia amb menys plàstics, i a l’accés als mercats s’hi podran trobar informadors que expliquen els impactes dels envasos i embalatges de plàstic d’un sol ús i les alternatives per reduir-los.

Els paradistes del Mercat de la Plaça Gran han començat avui a distribuir les bosses i carmanyoles als seus clients. Demà divendres 31 i dissabte 1 d’abril la campanya arribarà també al Mercat de la plaça de Cuba. Aquest mercat ja va acollir a finals de 2022 una campanya de la Diputació de Barcelona per eliminar els plàstics d’un sol ús.

*Dades de Plastic atles 2019

Galeria d'Imatges

Publicat a