Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

National Geographic es fa ressò de la Festa Major de Les Santes 2023

Escoltar

National Geographic es fa ressò de la Festa Major de Les Santes 2023

El fotoperiodista Alessandro Cinque ha capturat l’essència de la Festa Major de Les Santes 2023 amb unes imatges que es poden veure al compte d’Instagram de la prestigiosa revista National Geographic. La Momemota, la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, el Drac, les Diableses i sobretot el foc són protagonistes d’aquestes imatges que fan que la Festa Major de Mataró traspassi fronteres.

Captura del compte d'Instagram de National Geographic @natgeo
Captura del compte d'Instagram de National Geographic @natgeo


El National Geographic, en el seu compte d’Instagram @natgeo, ha publicar les imatges que el fotoperiodista Alessandro Cinque ha fet de Les Santes 2023. La Colla Castellera Capgrossos de Mataró, la Momerota, el Drac, les Diablesses i el foc són els protagonistes d’aquesta publicació.

Unes imatges que formen part d’un reportatge documental més ampli sobre els “folk festivals” de tot el món i compta a dia d’avui, 10 d’agost, amb més de 50.000 visualitzacions i 350 comentaris.

Alessandro Cinque (@Alessandro.cinque)

És un fotoperiodista establert a Lima (Perú) amb un ampli currículum que està especialitzat en reportatges mediambientals i temes sociopolítics de l’Amèrica Llatina. Entre el seu extens currículum destaca, entre d’altres, el premi World Press Foto Contest winner 2023.

Exposició fotogràfica

La captació en imatges de la Festa Major de Les Santes es fa cada any i es trasllada a una exposició que es porta a terme l’any següent. El fotògral de Les Santes 2022 va ser Jaume Quílez i la mostra que ha fet es pot visitar fins al 3 de setembre a La Presó. M/A/C.

Aquest 2023, el fotògraf oficial ha estat Ferran Terra que ha recorregut places, carrers i els indrets més emblemàtics de la Festa Major per capturar, sota el seu criteri artístic, les millores imatges per poder fer l’exposició fotografia de l’any 2024.