Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta una nova edició dels Premis Creatic per reconèixer els millors projectes emprenedors

Escoltar

Oberta una nova edició dels Premis Creatic per reconèixer els millors projectes emprenedors

Els Premis Creatic tornen en la seva 23a edició a reconèixer i premiar les millors iniciatives empresarials en l'àmbit de la tecnologia i la innovació. Aquesta convocatòria, organitzada pel TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró, amb el suport i el mecenatge d’altres empreses i institucions, té com a objectiu principal promoure i i donar suport a nous projectes emprenedors que contribueixin al creixement sostenible del nostre territori.

Els Premis Creatic consten de tres categories, en l’àmbit de la tecnologia i la innovació, a l’Emprenedoria Universitària del Tecnocampus, i al millor projecte emprenedor d’alumnes de FP dels centres educatiu de Mataró.

Els Premis Creatic, en la seva primera categoria, atorguen el Premi a la millor iniciativa empresarial en l'àmbit de la tecnologia i la innovació, que consta d’un premi en metàl·lic de 12.000€ i un any d'estada bonificada en la incubadora d'empreses del TecnoCampus. A més, es lliuraran dos premis addicionals: el Premi a la millor iniciativa empresarial liderada per dones i el Premi al millor projecte amb impacte social, tots dos dotats amb 6.000€ i un any d'estada bonificada en la incubadora.

Enguany, els premis tenen una mirada especial cap a noves solucions en àrees estratègiques com salut, TIC, ciberseguretat, impressió 3D i altres tecnologies per a la indústria 4.0, economia blava, economia circular i la indústria dels videojocs. Aquests sectors són de vital importància per al desenvolupament i el futur del nostre territori, i es busca reconèixer a aquells emprenedors que estiguin innovant i generant un impacte positiu en aquestes àrees.

El lliurament dels premis es durà a terme durant la Nit de l'Emprenedoria, que se celebrarà el mes de novembre. Durant aquest esdeveniment, també es reconeixeran altres iniciatives emprenedores sorgides de l'àmbit de la Universitat i la Formació Professional, i també es lliuraran els premis Antena TrenLab, la segona edició dels quals ha estat anunciada recentment. Serà una vetllada on es destacarà el talent i la creativitat dels emprenedors del nostre ecosistema.

Per participar en els Premis Creatic, les candidatures podran presentar-se fins al 10 d'octubre d'enguany. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del TecnoCampus i altres entitats col·laboradores s'encarregarà de seleccionar als dotze projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes tindran l'oportunitat de presentar els seus projectes en un format "elevator pitch" davant un jurat, que serà l'encarregat de triar als guanyadors.

Els Premis Creatic compten amb el suport de vuit empreses compromeses amb el desenvolupament del nostre entorn: ESED-Cyber Security & IT Solutions en la categoria platinum; FYR Legal, Minoryx Therapeutics , Palobiofarma i Banc Sabadell en la categoria gold; CSV Experts en la categoria silver; i Derecho.com i Ambisort en la categoria bronze. 

A més de les empreses que actuen com a mecenes, donen suport a la iniciativa la Diputació de Barcelona, ACCIÓ i Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i hi col·laboren el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dona’t un impuls, la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC , PIMEC i EURECAT. Així mateix, es compta amb el suport del programa europeu Start For Future, impulsat per EIT Manufacturing & Urban Mobility, que permetrà al projecte guanyador de la categoria universitària gaudir d’una experiència emprenedora internacional.

Publicat a