Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obren les llistes d’espera per formar part de les Colles Institucionals

Escoltar

S’obren les llistes d’espera per formar part de les Colles Institucionals

A partir del 24 de febrer i fins al 22de març del 2023 qui tingui ganes de donar vida i fer ballar les figures institucionals de la ciutat podrà formalitzar la preinscripció a les llistes d’espera de les Comparses institucionals per als anys 2023 i 2024. S’haurà de fer telemàticament al portal de Tràmits de l’Ajuntament de Mataró, als punts d’atenció ciutadana presencialment, o al 010, i s’hauran de complir un seguit de requisits.

D’acord amb el Reglament d’ús i funcionament de les comparses institucionals del seguici festiu institucional de Mataró que es va aprovar al Ple Municipal del 6 de juliol de 2017 i que està en vigor efectiu des del 16 d’agost del 2017, les antigues llistes d’espera han quedat anul·lades. Aquelles persones que formaven part de les antigues i vulguin ser incloses a les noves hauran de realitzar una nova inscripció, el mateix procediment que han de seguir els nous interessats.

L’obertura de les llistes seran per a totes les colles, és a dir, tant per figures, com comparses de foc, com musics. Així doncs us podeu inscriure per ser Diablessa, ser portadora o portador del Drac, el Dragalió, la Momerota, la Momeroteta, l’Àliga, els Nans o els Gegants, o per ser responsable de Nans. I si prefereixes fer ballar les figures i les diablesses, pots inscriure’t a Tabalers do Maresme, tabalers de la Momerota, Momeroteta, Drac o Dragalió, flabiolaire de la Família Robafaves, grallera amb la Momerota o la Momeroteta, o ser Ministril de l’Àliga.

 

Els requisits

Per ser membre d’una colla hi ha un requisit d’edat mínima i no es pot fer la preinscripció si no es té aquesta edat.

Les persones interessades es poden apuntar a més d’una colla i en aquest cas només cal fer una inscripció.

En totes les colles es valoraran les aptituds i capacitats necessàries per a l’exercici de la tasca

dins la colla assignada a través d’una prova prèvia. En el cas dels portadors i portadores, faran provar la figura per veure si l’interessat la pot aguantar i fer ballar. En el cas de músics, es farà una petita prova per comprovar que es tenen els coneixements mínims de l’instrument.

 

Calendari

El 22 de març serà el darrer dia per formalitzar la inscripció. El 24 de març es publicarà la llista provisional de les persones admeses i el 31 de març la llista definitiva. El mateix 31 de març es farà el sorteig per decidir el número de tall i el 14 d’abril es publicarà la llista ordenada.

 En funció de les baixes o excedències que hi vagin havent a les colles es generaran les vacants. Llavors serà quan es recorrerà a la llista per entrar a formar part de les colles sol·licitades.

Les llistes es publicaran al Taulell d’Edictes de l’Ajuntament.

 

La participació

Les Santes i les setmanes prèvies són l’època més intensa per a les colles i es fa un assaig per setmana.

Cada Colla també té dues o tres sortides anuals a Festes de Barri (entre maig i setembre) i algunes altres sortides fora de Mataró durant l’any (dues o tres aproximadament, segons la Colla). També hi ha festes durant l’any on participen algunes colles: Carnestoltes (Momerota i Momeroteta); Sant Jordi (Drac,Dragalió, Diablesses, Família Robafaves); Sant Simó (Àliga, Família Robafaves).

Les colles de músics assagen gairebé tot l’any, a raó d’un dia per setmana.

Algunes colles de portadors i portadores tenen trobades setmanals durant tot l’any.

Podeu trobar més informació i el formulari d'inscripció aquí.