Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró renova la xarxa d’abastament dels carrers de la Immaculada, de la Mare de Déu de la Salut, de la Pietat, de Sevilla i de la ronda de Joan Peiró

Escoltar

Aigües de Mataró renova la xarxa d’abastament dels carrers de la Immaculada, de la Mare de Déu de la Salut, de la Pietat, de Sevilla i de la ronda de Joan Peiró

L’actuació, que s’emmarca dins del Pla de Renovació del Pla Director de l’Aigua de Mataró (2011-2025), ha començat avui dilluns 15 d’abril.

Els treballs contemplen la renovació de la xarxa d’abastament d’aigua del carrer de la Immaculada, el carrer de la Mare de Déu de la Salut, el carrer de la Pietat, el carrer de Sevilla (en el tram comprès entre el carrer de la Misericòrdia i carrer del Torrent de la Pólvora) i de la ronda de Joan Peiró (en el tram comprès entre el carrer de la Misericòrdia i el carrer de la Immaculada).

Les obres consisteixen en la instal·lació de 584 metres lineals de noves canonades de foneria i polietilè de diferents diàmetres. També s’instal·laran vàlvules de maniobra, ventoses i descàrregues necessàries per al correcte funcionament i manteniment de la xarxa.

En el transcurs de l’obra, per minimitzar l’impacte en la continuïtat del servei d’aigua, s’instal·laran canonades provisionals per donar servei a les persones abonades, mentre es realitza la retirada dels elements de la xarxa actual i la instal·lació de la nova.

La rasa es farà majoritàriament per la vorera, exceptuant els trams on hi ha una cruïlla de carrers, que es farà per la calçada. Les obres es realitzaran per fases per minimitzar afectacions i de manera que sempre hi hagi pas habilitat per als vianants. A la Fase 2 i 3 el carrer de la Immaculada romandrà tallat al trànsit de vehicles, ja que no hi ha suficient amplada per poder treballar i garantir la circulació de vianants i el dels vehicles, quan es faci l’actuació. A la resta de carrers el trànsit de vehicles només s’haurà de tallar puntualment en els encreuaments per la calçada i segons evolucioni l’obra. Els accessos als guals restaran afectats puntualment i sempre amb previ avís.

S’habilitaran passos per no interrompre la mobilitat dels vianants per les afectacions a les voreres.

La reposició de la vorera es farà majoritàriament amb panot. I, per garantir la continuïtat dels paviments existents, la reposició de les rases es farà amb materials de les mateixes característiques dels que hi ha ara.

Els treballs comprenen l’obra civil, adjudicada a l’empresa Catalana Empordanesa de Serveis, SL, per un import de 141.561, 19 € (IVA inclòs), i l’obra mecànica que realitza Aigües de Mataró per un import de 167.352,20 € (IVA inclòs). Es preveu que les obres estiguin enllestides a final de juliol.


Publicat a