Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament i Col·legi d’Advocats reforcen la col·laboració en la prevenció i resolució d’ocupacions

Escoltar

Ajuntament i Col·legi d’Advocats reforcen la col·laboració en la prevenció i resolució d’ocupacions

En el marc de l’acord es donarà orientació i informació jurídica a la ciutadania i comunitats de veïns afectades per aquesta problemàtica, un servei que s’oferirà sempre amb derivació des dels serveis de l’Àrea de Seguretat Pública.

L'alcalde, David Bote, i la degana de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats, María Pastor. Foto: Ajuntament
L'alcalde, David Bote, i la degana de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats, María Pastor. Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, i la degana de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró (ICAMAT), María Pastor, han signat aquest matí un acord per impulsar i consolidar diferents línies de col·laboració institucional i suport a la ciutadania en la prevenció i resolució de les ocupacions delinqüencials d’immobles que causen problemes de convivència.

L’acord contempla posar en marxa un servei d’orientació i informació jurídica civil i penal adreçat a la ciutadania i a les comunitats de veïns especialment vulnerables i amb problemes de convivència derivats de la problemàtica de les ocupacions delinqüencials. Aquesta orientació jurídica l’oferiran advocats especialistes en exercici designats per l’ICAMAT i es prestarà els divendres laborables de 9 a 14 h en dependències municipals a partir del mes de juny, sempre amb derivació des dels serveis de l’Àrea de Seguretat Pública. L’Ajuntament hi destinarà un import màxim de 15.000 € (IVA inclòs) durant un any.

L’ICAMAT també orientarà i informarà els serveis municipals més directament implicats en la intervenció en situacions d’ocupacions il·legals, especialment a la Policia Local, el Servei d’Habitatge i el Servei de Mediació.

A més, l’acord també pretén impulsar i consolidar altres línies de col·laboració com són, per exemple, la participació d’ambdues institucions en grups de treball; l’organització de jornades de debat, i l’estudi i proposta d’iniciatives normatives orientades a revertir els problemes d’inseguretat i convivència generats per les ocupacions delictives d’immobles.

Galeria d'Imatges

Publicat a