Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Convocades a Mataró 89.342 persones per votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Escoltar

Convocades a Mataró 89.342 persones per votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig

Les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig compten amb un cens de 89.324 ciutadans i ciutadanes a Mataró. Ho podran fer en els 34 col·legis electorals repartits per tota la ciutat que compten amb 128 meses, exactament les mateixes que en la darrera comesa electoral del 23 de juliol. L’Ajuntament i Creu Roja posen a disposició de la ciutadania un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda i l’Espai Mataró Connecta disposarà d’un espai de seguiment de la jornada electoral.

Imatge d'arxiu de les darreres eleccions municipals del 17 de maig del 23
Imatge d'arxiu de les darreres eleccions municipals del 17 de maig del 23

El proper diumenge 12 de maig se celebren eleccions al Parlament de Catalunya on estan convocats i convocades 89.342 persones empadronades a la ciutat de Mataró. Per saber on han d’anar a votar els ciutadans poden consultar la targeta censal que han rebut al seu domicili via correu tradicional, consultar el web municipal www.mataro.cat/eleccions on posant el DNI i el carrer de residència es pot saber en quin col·legi electoral s’ha de votar; a través de Whatsapp i Telegram al número 667 402 600; al  Xatbot de l’Ajuntament i a qualsevol oficina d’atenció ciutadana.

Els 34 col·legis electorals, amb les seves 128 meses, estan repartits per tota la ciutat i l’horari de votació és de 9 a 20 h, de forma ininterrompuda. Els col·legis i les meses són les mateixes de les darreres eleccions generals del 23 de juliol.

Durant tota la jornada  electoral  hi haurà un dispositiu conjunt de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat als col·legis electorals.

L’Espai Mataró Connecta, a la plaça de la Muralla 21, serà l’espai físic on la ciutadania que vulgui podrà seguir la jornada electoral. Hi haurà un pantalla amb un recull històric de la participació i les votacions a Mataró a totes les eleccions al Parlament de Catalunya, des del 1980 fins a les darreres. A partir de les 20 h es connectarà amb els mitjans de comunicació que facin cobertura en directe dels resultats.


Servei d’acompanyament

L’Ajuntament, a través de Creu Roja, ofereix servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda que vulguin anar a votar. Per demanar el servei, totalment gratuït, cal trucar al 010 (extensió 2121) abans del divendres 10 de maig, a les 15 h.