Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ecoarrels, Bloc Cooperatiu i Joan Riera són els guanyadors de la tercera edició dels Premis MÉS Mataró-Empresa-Societat

Escoltar

Ecoarrels, Bloc Cooperatiu i Joan Riera són els guanyadors de la tercera edició dels Premis MÉS Mataró-Empresa-Societat

Els guardons premien a empreses i professionals autònoms que integren polítiques de responsabilitat social en les seves iniciatives empresarials, promouen bones pràctiques i contribueixen al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró.

Foto de família de la tercera edició dels Premis MÉS Mataró-Empresa-Societat. Foto: Albert Canalejo
Foto de família de la tercera edició dels Premis MÉS Mataró-Empresa-Societat. Foto: Albert Canalejo

La Jornada anual del Consell Econòmic i Social s’ha celebrat aquesta tarda al Cafè Nou i en el transcurs de la qual s’han donat a conèixer els guanyadors de la tercera edició dels Premis MÉS Mataró - Empresa - Societat. Els guardons es concedeixen en 3 categories diferents: empresa gran i mitjana; empresa petita o microempresa i professional autònom i s’adrecen a projectes que estiguin orientats als àmbits social, mediambiental i econòmic.

A l’acte de lliurament hi han assistit representants del món sindical, empresarial, econòmic, polític i associatiu de la ciutat i s’ha iniciat amb la benvinguda del president del Consell Econòmic i Social de Mataró i regidor de Ciutat pròspera, Generació de riquesa i Treball digne, Sergi Morales, i l’alcalde, David Bote, n’ha fet la cloenda. En aquesta tercera edició el ponent ha estat Alberto Garzón, economista i expert en biofísica, que ha parlat a l’entorn del “Consum conscient: cap a una societat més sostenible”. L’acte, aquest any, s’ha pogut seguir en directe també per streaming a través del canal Youtube de l’Ajuntament.


Relació de guanyadors i finalistes

. Premi empresa gran i mitjana: Ecoarrels, SL, és una empresa de gestió de menjadors escolars que busquen la qualitat de la matèria primera, promovent l’economia circular i el consum del producte de proximitat alhora que treballen conjuntament amb la comunitat educativa per desenvolupar un projecte pedagògic per a cada centre escolar.

La finalista ha estat Abacus, SCCL, cooperativa de referència en l’educació, la cultura i el lleure. Els valors que fomenta són la transparència, innovació, la solidesa, l’equitat i la participació i l’arrelament al territori.

. Premi empresa petita i microempresa: Bloc Cooperatiu, SCCL, és una cooperativa de l’àmbit de l’habitatge que treballa per transformar el mercat de l’habitatge a través de solucions comunitàries o cooperatives.

Els finalistes són: Excavacions Iluro, SL, empresa al servei de la construcció que integra polítiques de responsabilitat social que procuren per l’entorn a nivell social, mediambiental i econòmic; i Innolarva, SCCL, projecte promogut per entitats de l’àmbit cooperatiu, compromeses amb la protecció del medi ambient i el desenvolupament sostenible, que volen donar resposta eficient, ecològica i socialment responsable a la gestió de residus orgànics contribuint a la regeneració de sòls agrícoles. Sorgeix d’un projecte d’economia circular que produeix larves per transformar els residus orgànics i inorgànics de la cadena alimentària en productes de valor.

. Premi professional autònom: Joan Riera Serra de Gayeta amb l’empresa Moments de fusta, a partir de fustes reaprofitades i noves amb certificat de sostenibilitat forestal dissenya i produeix complements, obsequis i mobiliari de fusta. El seu element diferenciador és la responsabilitat social que incorpora en tot el cicle de treball.

I com a finalistes: Daniel Verge de 4Eco Mataró, es tracta d’una botiga de productes de neteja i  higiene personal ecològics a granel, accessoris per a la llar fabricats sense plàstic i venda de cosmètics amb embalatges sostenibles; i Victor Melero Gordaliza de Coera Brand, és un projecte de moda sostenible, produeix sabates i accessoris atemporals per a home amb materials amb base biològica i reciclats. Tota la cadena és 100 % nacional i producció a petita escala i en edicions limitades o a demanda.

Els guanyadores de les diferents categories han obtingut una dotació econòmica de 2.000 €, el reconeixement per part del Consell Econòmic i Social i de l’Ajuntament de Mataró, i el suport en la promoció i presència a mitjans i, com a novetat d’aquesta edició, se’ls hi ha donat un trofeu dissenyat i produït des de la incubadora d’impressió additiva 3D (ThinkIn 3D) ubicada al TecnoCampus.

Els guardons tenen per objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social (RS) en les iniciatives empresarials, contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró i promoure bones pràctiques de RS que puguin servir de referència per incentivar la transferibilitat i la intercooperació.

Aquests premis els promou el Consell Econòmic i Social de Mataró, l’òrgan de concertació, consulta i participació conformat pels principals agents representatius del sector empresarial i sindicat, i l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Publicat a