Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 80 % de la flota operativa de Mataró Bus ja és híbrida amb la incorporació de tres nous autobusos

Escoltar

El 80 % de la flota operativa de Mataró Bus ja és híbrida amb la incorporació de tres nous autobusos

Mataró Bus presenta demà dissabte a l'Espai firal del Parc Central, a partir de les 9.30 h, els tres nous autobusos híbrids, que rebaixen l’edat mitjana de la flota i suposen millores en la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat.

Els nous vehicles híbrids, avui a les cotxeres de Mataró Bus. Foto: Mataró Bus
Els nous vehicles híbrids, avui a les cotxeres de Mataró Bus. Foto: Mataró Bus

Amb els nous vehicles, el 66,66 % de la flota d’autobusos municipals ja és híbrida (20 de 30 autobusos totals), percentatge encara més elevat (80 %) si es considera la flota operativa (20 dels 25 que cada dia fan el servei). A més, es rebaixa l’edat mitjana del conjunt, el que representa millores en la sostenibilitat ambiental, l’accessibilitat i la seguretat.

Es tracta d’autobusos de les mateixes característiques que els híbrids incorporats en els darrers anys: 2 l’any 2017, 6 al 2019, 3 al 2020, 3 al 2022 i 3 més al 2023.

Són vehicles de 12 metres de la marca VOLVO, model 7900 H, que compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent, l’Euro VI, que confereix l’etiqueta “d’autobusos nets”.

Continuant amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire a Mataró, els autobusos híbrids que s’incorporen a la flota suposen una reducció de les emissions del CO2 de fins al 39%.  Aquests nous vehicles híbrids (motor dièsel + elèctric) poden funcionar en paral·lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Aquest fet permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i es posi en marxa amb el motor elèctric. Els nous autobusos són més silenciosos a nivell general i disposen d’endolls de recàrrega d’USB, entre altres prestacions.

La inversió en els nous autobusos correspon a la concessionària, l’empresa Avanza Movilidad Integral, S.L. del grup Mobility ADO, dins del contracte del servei de Mataró Bus.

Des de març de 2023 Mataró Bus té en funcionament l’aplicació Volvo Connect, un sistema de gestió de zones que optimitza l’ús dels autobusos híbrids en mode elèctric, ajustant-se en la millor mesura als requeriments de la ciutat. Així, es poden programar les rutes perquè els busos circulin en mode elèctric en zones determinades on reduir més l’impacte de les emissions, per exemple als entorns de l’Hospital, d’escoles, etc. Les zones es defineixen per coordenades GPS a l’electrònica del vehicle i s’activen o desactiven automàticament sense la intervenció del conductor.


Publicat a