Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Econòmic i Social posa l’accent en la coordinació entre tots els agents socials per impulsar polítiques efectives d’ocupació

Escoltar

El Consell Econòmic i Social posa l’accent en la coordinació entre tots els agents socials per impulsar polítiques efectives d’ocupació

El segon tinent d’alcalde i regidor de Ciutat pròspera, Generació de riquesa i Treball digne, Sergi Morales, ha assumit la presidència delegada d’aquest òrgan de concertació a través del qual els màxims representants de l’empresariat i els sindicats de la ciutat proposen i debaten sobre les polítiques socioeconòmiques de Mataró.

Reunió del plenari del Consell Econòmic i Social de Mataró. Foto: Ajuntament
Reunió del plenari del Consell Econòmic i Social de Mataró. Foto: Ajuntament

Designats per decret d’alcaldia, alguns dels membres del Consell Econòmic i Social de Mataró (CESM) han renovat el càrrec mentre que la resta s’han incorporat per primer cop en aquest òrgan, consultiu i de representació, reunit per primera vegada aquest mandat el passat 25 de gener. Els integrants del plenari ostenten el càrrec durant 4 anys prorrogables a més períodes de la mateixa durada. El plenari del CESM està integrat per:

- 3 representants del sindicat UGT: Enric Benito,  Anna Martí i Ramón Morales.

- 3 representants del sindicat CCOO: Juan Jiménez,  Rasedo Soldevilla i Kilian Pérez.

- 3 representants de PIMEC: Vicenç Urrutia, Carles Gironès  i  Dolors Guillen.

- 3 representants de FAGEM: Roser Moré, Joan Jordán i Xavier Martín.

- Representants polítics: Joan Sarrias (PSC-CP), Jaume Roig (En Comú Podem), Magda Cot (ERC), Cristian Escribano (PP), Juan Avila (Vox), Xavier Font (Junts per Mataró).

- Secretari General: Angel Remacha (Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró).

 

Després de donar la benvinguda als nous membres, durant la primera reunió es va fer un repàs a les dades socioeconòmiques de la ciutat de l’any 2023 marcades per un lleuger augment de l’atur en el darrer mes respecte al mateix mes de l’any anterior.

Pel que fa als projectes per al 2024 des del Consell Econòmic i Social es vol impulsar l’estratègia territorial de concertació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per tal d’establir de forma coordinada amb tots els agents socials una estructura organitzativa que uneixi les necessitats formatives necessàries per a cobrir els llocs de feina disponibles, amb polítiques actives d’ocupació que siguin requerides i ajustades a la realitat del territori. També s’aposta per projectes estratègics de ciutats vinculats a l’Agenda Urbana 2030 i emmarcats en els ODS i es posa l’accent en la sostenibilitat a través de projectes basats en l’eficiència i la transició energètica, així com en l’economia circular.

Durant el plenari es va anunciar també la celebració de la 3a. edició dels Premis MÉS Mataró, uns guardons que es consoliden i que premien les empreses del municipi que impulsen en la seva activitat bones pràctiques de responsabilitat social i sostenibilitat ambiental. En breu s’obrirà el període de presentació de sol·licituds.

Finalment el plenari del CESM va aprovar la proposta de canvi d’estatuts d’aquest òrgan per tal d’ajustar-se a la nova representativitat política del consistori i donar-li la legitimitat necessària per poder impulsar iniciatives empresarials ajustades a la realitat de la ciutat.