Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El festival Nosaltres omplirà l’estiu de Mataró d’espectacles inèdits i cultura de km 0

Escoltar

El festival Nosaltres omplirà l’estiu de Mataró d’espectacles inèdits i cultura de km 0

Queralt Lahoz en acústic, Júlia Colom, l’obra La emoción de las cosas o l’espectacle inèdit del 304 collective són algunes de les artistes més reconegudes d’un cartell plural i multidisciplinar que no renuncia a les seves fórmules d’èxit com els monòlegs de Les Santes, l’estrena d’espectacles de proximitat becats o les activitats familiars

El Festival Nosaltres, que s'ha presentat avui,  se celebrarà des del 18 de juliol fins al 22 d'agost.  Foto: Ajuntament
El Festival Nosaltres, que s'ha presentat avui, se celebrarà des del 18 de juliol fins al 22 d'agost. Foto: Ajuntament

El festival d’estiu Nosaltres, que se celebrarà del 18 de juliol al 22 d’agost, presenta en la seva cinquena edició tota una amalgama de programació diversa i de quilòmetre zero amb compromís per la sostenibilitat. Sota el lema “L’estiu som Nosaltres”, s’ha celebrat la roda de premsa de presentació a un dels escenaris del festival, els Jardins de l’Antic Escorxador de Mataró.

El certamen permet que una vintena d’artistes, la majoria dones, puguin mostrar les seves creacions i descobrir d’aquesta manera una part significativa de la creació cultural de Mataró i el Maresme.

Queralt Lahoz en acústic, Júlia Colom, l’obra d’homenatge a Antonio Machado La emoción de las cosas o l’espectacle inèdit del 304 collective són algunes de les artistes més reconegudes d’un cartell plural i multidisciplinar. El Nosaltres tampoc renuncia a les seves fórmules d’èxit com els monòlegs de Les Santes amb Godai Garcia, Març Llinàs i Irene Francolí, l’estrena d’espectacles de proximitat becats com “Llavor” i “Fets reals” o les activitats familiars amb el Conte de Santes de Capgròs o la circense CiaCaïda. En total més de 20 artistes participen del cartell, en una mostra de la creació artística mataronina i maresmenca més genuïna. 

 

“Epistolari comú”, el pòdcast del festival

En aquesta cinquena edició el Nosaltres programa un pòdcast presentant el seu nou programa en format d’àudio: l’Espistolari Comú. Durant vuit capítols es tractaran diferents temes culturals i socials relacionats amb l’univers del Festival com són l’aigua, l’habitatge, els punts de trobada, les festes, la identitat o el temps, entre altres.

El programa, que pretén ser interactiu i fer partícip a l’audiència mitjançant els seus missatge d’àudio, es podrà escoltar setmanalment durant el festival a diverses plataformes com Ivoox o Spotify. El filòsof millènial Leo Espluga, el duo musical Tarta Relena i l’artista mataronina Llum seran les convidades a les tres sessions en directe que oferirà el programa els dimecres 17 i 31 i juliol i el 21 d’agost a les Biblioteques Municipals i a l’Ateneu Centre Cultural. 

 

Un projecte que enllaça una quarantena d’institucions, entitats i cooperatives culturals

El Nosaltres continua consolidant la seva vocació comunitària i compta amb gairebé una quarantena d’entitats, associacions culturals i entitats de l’economia social i solidària que donen aval al projecte, des de cooperatives de treball culturals com Folk You o Buc de llibres a iniciatives socials com la Fundació Solidança o la Fundació Iluro entre d’altres. 

El festival Nosaltres és una iniciativa de Clack i compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Tota la informació relativa al ‘Nosaltres’ es pot consultar a la web ‘nosaltresfest.cat’ i a l’Instagram i Twitter @NosaltresFest,