Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Pla de Salut 2024-2028 vol garantir la salut i el benestar en una ciutat cuidadora i saludable

Escoltar

El Pla de Salut 2024-2028 vol garantir la salut i el benestar en una ciutat cuidadora i saludable

El Ple ordinari del mes d’abril ha donat compte de l’aprovació del Pla Local de Salut 2024-2028, un document estratègic de planificació i intervenció en salut pública per millorar la salut i el benestar de la ciutadania. Aquesta eina defineix cinc grans línies estratègiques que són el bon govern de la salut pública, la protecció de la salut, l’entorn urbà i la salut, la salut mental i els estils de vida saludables.

El Pla Local de Salut de Mataró 2024-2028, aprovat per decret del 4 de març, ha estat informat al Ple de l’11 d’abril. Es tracta d’un document que ha d’ajudar a evolucionar la ciutat com agent promotor de la salut i fer de Mataró una ciutat cuidadora i saludable. Aquesta eina base recull la planificació, la coordinació i el pla d’acció per donar resposta als problemes de salut detectats, tenint en compte la prevenció, la promoció i la protecció de la salut amb la inclusió de tots els agents de salut implicats en el territori.

L’elaboració del Pla ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’ha fet en dues fases:

1.-Anàlisi de la situació de salut amb la identificació de l’estat de salut de la població així com les problemàtiques i les necessitats en aquesta àrea a partir de l’observació i estudi d’indicadors de salut, sociodemogràfics i de protecció de la salut.

2.- El Pla d’Acció que recull les actuacions que s’han de fer per donar resposta als problemes de salut i necessitats detectades.

Les dues fases s’han treballat amb diferents serveis municipals així com amb els altres actors de salut que operen al territori i amb la participació de la ciutadania.

Les accions sorgides d’aquest treball s’emmarquen en 5 grans línies estratègiques que són les següents:

- Bon govern de salut pública.

- Protecció de la salut.

- Entorn urbà i salut.

- Salut Mental.

-Estils de vida saludables.

El Pla de Salut 2024-2028 s’emmarca en l’Estratègia 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i en l’Agenda Urbana Mataró 2030. La seva elaboració i presentació forma part del projecte global de “Mataró, ciutat cuidadora” que busca millorar la salut i el benestar de totes les persones, especialment de les més vulnerables, i on hi estan representats diferents agents del territori.

Publicat a