Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una Proposta de resolució en defensa de l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena

Escoltar

El Ple aprova una Proposta de resolució en defensa de l'antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena

La proposta va ser presentada pel grup municipal de la CUP. Es va aprovar amb els vots favorables dels grups del PSC, En Comú Podem, ERC, VOX, PP i CUP, i amb l’abstenció de Junts.

Moment de la votació de la Proposta de resolució. Foto: Ajuntament
Moment de la votació de la Proposta de resolució. Foto: Ajuntament

El text íntegre de la proposta és aquest:

 

"Portem pràcticament vint-i-cinc anys, els mateixos que té l’actual Hospital de Mataró, esperant que es materialitzi el següent pas del projecte: l’Hospital Sociosanitari. No obstant això, no tan sols encara no hem vist fer-se efectiu aquest projecte, sinó que amb l’excusa del pressupost que calia dedicar-li i amb la promesa de materialitzar-lo amb immediatesa s’han retardat indefinidament inversions urgents per al manteniment de l’Antic Hospital de Sant Jaume.

D’aquesta manera, sense ignorar ningú la situació, de la qual alertava des de fa anys el personal a càrrec del centre, hem arribat fins a un punt de no retorn del qual les diferents administracions responsables de la sanitat pública han d’assumir-ne les vergonyoses conseqüències i començar a aportar solucions.

Els fets, com denuncien els sindicats i les persones que encara treballen a l’hospital, poden arribar a tenir un impacte molt negatiu sobre els pacients, que veuran alterada la ubicació del seu centre sanitari de referència; així com repercutirà negativament sobre les famílies d’aquests, dificultant la conciliació a l’hora de fer visites als malalts que puguin arribar a ser assignats fora de la comarca.

Ara, responent a la urgència de la situació, cal posar al centre als pacients i al personal d’aquest centre sanitari. Col·laborant, si cal de forma extraordinària, per continuar garantint una atenció sanitària digna i en condicions i que es respecten tots els llocs de feina, imprescindibles en el dia a dia per a les persones ingressades. Insistint, a més a més, en la necessitat urgent de construir el nou Hospital Sociosanitari sense més dilació.

Per tot això, des de la CUP Mataró proposem els següents acords:

  1. L’Ajuntament s’implicarà directament en fer possible la reubicació temporal dels treballadors i les treballadores de l’Antic Hospital: no només el personal sanitari, sinó també el personal de serveis com el de neteja o cuina del centre.
  2. L’Ajuntament proposarà a la Generalitat augmentar la dotació pressupostària al SAD per facilitar l’atenció domiciliària dels pacients que es vegin afectats 1 durant el tancament, assumint que les dues institucions cofinançaran proporcionalment aquesta mesura.
  3. L’Ajuntament, com a institució que participa de la Fundació Hospital, obrirà immediatament converses amb la resta d’actors que conformen el patronat d’aquesta fundació per tal d’adaptar els diferents espais de l’Antic Hospital de Sant Jaume de forma segura a una activitat vinculada al Sistema Públic de Sanitat, comptant amb l’opinió de la resta d’entitats allotjades actualment a l’edifici.
  4. L’Ajuntament oferirà l’assistència dels tècnics municipals per tal de comprovar la viabilitat de les propostes d’ús i adaptació de l’Antic Hospital, a condició que es mantinguin dins l’àmbit de la Sanitat Pública.

 

Això no obstant, el Ple decidirà."