Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple fa el sorteig dels membres de les meses electorals per a les Eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny

Escoltar

El Ple fa el sorteig dels membres de les meses electorals per a les Eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny

En aquests comicis podran votar 89.677 persones, de les quals 1.152 (entre titulars i suplents) formaran part de les 128 meses repartides en 34 col·legis electorals.

Números que han sortit del sorteig a partir dels quals es designaran els representants de les meses. Foto: Ajuntament
Números que han sortit del sorteig a partir dels quals es designaran els representants de les meses. Foto: Ajuntament

Avui, 13 de maig, ha tingut lloc el Ple extraordinari per formar les meses electorals per a les Eleccions al Parlament Europeu del dia 9 de juny de 2024. L’elecció dels membres que han de constituir les 128 meses s’ha fet a través d’un sorteig informàtic que se celebra davant el Consistori, al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

En aquests comicis podran votar 89.677 persones: 89.368 de nacionalitat espanyola i 309 comunitaris. La particularitat de les eleccions europees és que poden votar els residents a l’Estat espanyol que siguin ciutadans d’un altre país de la Unió Europea.

L’alcalde, David Bote, ha estat l’encarregat de prémer el botó per aturar el sistema de selecció aleatòria que determina, per una banda, els números dels primers seleccionats de la llista i, per l’altra, l’interval de repetició amb què es triaran les següents persones cridades a ser presidents i vocals de les meses electorals.

Amb aquest sorteig s’han designat 9 candidats per a cadascuna de les 128 meses, repartides en 34 col·legis electorals. Així, s’han triat 1.152 persones: 384 titulars (president, primer vocal i segon vocal) i 768 suplents (primer suplent de president, segon suplent de president, primer suplent del primer vocal, segon suplent del primer vocal, primer suplent del segon vocal i segon suplent del segon vocal). En el cas que alguna de les persones que ha sortit escollida presentés una reclamació i la Junta Electoral l’acceptés, el seu lloc no l’ocuparia un dels suplents, sinó que sortiria del sorteig inicial, els suplents només ho són per al moment de la constitució de les meses el dia de les eleccions.

Els candidats a formar part d’una mesa són totes les persones inscrites en el cens electoral de Mataró que tenen entre 18 i 70 anys (els majors de 65 poden renunciar sense necessitat de justificació d’excusa). En el cas dels vocals han de saber llegir i escriure mentre que per ser president, a més, s’ha de tenir com a mínim batxillerat o formació professional de segon grau.

Un cop es disposi del llistat de persones que han estat escollides, l’Ajuntament el farà arribar a la Junta Electoral de Zona i posteriorment els hi farà arribar les corresponents notificacions.