Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa debatrà avui els reptes de futur del continent

Escoltar

El primer Fòrum Valors Mataró-Europa debatrà avui els reptes de futur del continent

Aquesta trobada, organitzada per Valors i el TecnoCampus, té lloc avui dilluns 13 de maig, a les 19 h, i consistirà en una taula rodona sobre els reptes de la Unió Europea amb Cristina Gallach, Joan Majó i Eduardo Javier Ruiz Vieytez.

El parc tecnològic i universitari TecnoCampus i l'Associació Cultural Valors, amb el patrocini de Pous Grup i Aliança Mataró, impulsen el primer Fòrum Mataró-Europa. Una trobada de debat i reflexió sobre els grans reptes de l'Europa del present i del futur que tindrà caràcter anual, sempre pels voltants del Dia d'Europa.

La voluntat de la proposta és generar un espai de pensament permanent sobre els grans temes del moment, que passen indefectiblement pel marc europeu, des de l’òptica de les ciutats. Per fer-ho, l’escenari escollit és l’equipament que vincula Mataró amb el futur: el seu parc tecnològic i universitari, el TecnoCampus, impulsat per l’Ajuntament de la ciutat.

En aquesta primera ocasió, avui dilluns -poques jornades després del Dia d'Europa i un mes abans de les eleccions al Parlament Europeu-, es durà a terme una taula rodona al foyer del parc tecnològic, en la qual participaran la periodista Cristina Gallach, l’enginyer i expolític Joan Majó i el professor de la Universitat de Deusto, Eduardo Javier Ruiz Vieytez. L’acte el moderarà Carles Parts, periodista de TV3 i excorresponsal a París i Brussel·les.

El debat girarà entorn de set qüestions: la vigència dels valors fundacionals de la Unió Europea, la crisi de l’Estat de Dret arran de l’entrada al club de països amb passat no democràtic, l’auge de la ultradreta, l’evolució cap a un posicionament més bèl·lic dels socis europeus arran de la crisi d’Ucraïna, els efectes que pugui tenir en els valors fundacionals una nova ampliació el 2030, el realisme o la hipocresia de la política migratòria europea i el paper del vell continent en el món.

L’acte també servirà per presentar el número de maig de la revista Valors, que té com a títol On vas, Europa?, i en el qual s’entrevista set filòsofs i pensadors europeus i hi escriuen deu personalitats de diferents àmbits que plantegen els reptes de futur de la Unió Europea.