Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament nega pràctiques delictives en la contractació de personal

Escoltar

L’Ajuntament nega pràctiques delictives en la contractació de personal

L’Ajuntament de Mataró nega l’existència de pràctiques delictives en la contractació de personal i per això ha lliurat voluntàriament a les fiscalies de Barcelona i de Mataró-Arenys tota la documentació relativa a tres nomenaments de treballadors de l’àmbit d’Urbanisme i un procés de provisió de lloc de treball en l’àmbit de Recursos Humans.

Aquests nomenaments s’han posat en entredit arran del conflicte laboral iniciat fa anys per una persona extreballadora de l’Ajuntament, a qui l’Oficina Antifrau de Catalunya va atorgar al 2023 la consideració de persona alertadora protegida. Aquesta persona no va obtenir plaça el passat juny després d’un procés selectiu d’estabilització d’ocupació temporal per a funcionaris interins.

L’Ajuntament vol desvincular el conflicte laboral d’aquesta persona de les acusacions i/o insinuacions de pràctiques delictives, corruptes o fraudulentes en l’àmbit de la contractació pública de personal, que atempten greument contra la imatge de la corporació. En el marc de la desena de litigis que la persona protegida ha iniciat en els darrers anys contra el consistori, el TSJC ha emès recentment una sentència contrària als interessos de l’Ajuntament, que esmena una d’anterior d’un jutjat social de Mataró que era favorable al consistori. L’Ajuntament està estudiant la viabilitat de recórrer la decisió judicial.

Per últim, l’Ajuntament es referma en la seva voluntat de continuar actuant amb els principis de transparència i bon govern. Per això, es va sol·licitar a principis d’any a la Diputació de Barcelona la investigació d’aquests nomenaments i provisió de lloc de treball en el sí d’un expedient d’informació reservada. També s’ha encarregat a una auditoria externa la revisió dels mateixos. Així mateix, al desembre passat es va crear una comissió informativa de caràcter especial, que ja ha celebrat 4 reunions, per transparentar la política de recursos humans en els processos de selecció i provisió de llocs de treball, i compartir així la informació pertinent amb els representants de tots els grups municipals.