Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament obrirà part de les dutxes de la platja davant la millora anunciada de les restriccions per sequera

Escoltar

L’Ajuntament obrirà part de les dutxes de la platja davant la millora anunciada de les restriccions per sequera

El Comitè municipal de la sequera s’ha reunit avui per valorar l’anunci de la Generalitat de rebaixar de nou les restriccions en el consum d’aigua als municipis que, com Mataró, s’abasteixen del sistema Ter-Llobregat. A partir de dilluns es preveu obrir 7 de les dutxes ubicades a les 4 platges de Mataró, a banda de la dutxa per als animals a la platja per gossos.

Ubicació de les dutxes que estaran obertes (en vermell) i la dutxa per a gossos (en groc)
Ubicació de les dutxes que estaran obertes (en vermell) i la dutxa per a gossos (en groc)

En concret, s’obriran 1 dutxa a la platja de Sant Simó, 1 a la confluència entre les platges de Sant Simó i El Callao, 1 més al Callao, 3 dutxes a la platja del Varador i 1 dutxa a la platja de Ponent. També s’obre la dutxa per als animals que hi ha a la platja delimitada per a persones acompanyades de gossos. Les dutxes que es posen en servei ja s’han netejat i desinfectat com a pas previ a la seva reobertura, i durant l’estiu es faran controls mensuals del seu estat. La resta de dutxes de les platges es mantindran tancades i senyalitzades amb cartells de fora de servei.

Mataró va tenir tancades l’estiu passat totes les dutxes de les platges en el marc de les restriccions per la sequera com a mesura d’estalvi i sensibilització. L’Ajuntament pren ara la decisió de reobrir part de les dutxes després que la Generalitat hagi anunciat que, a partir de la setmana que ve, rebaixarà les restriccions per sequera als municipis del sistema Ter-Llobregat, passant de l’estat d’excepcionalitat al d’alerta.

La decisió de l’Ajuntament està en consonància amb al Pla d’Emergència en situació de sequera del municipi de Mataró, que estableix que, en estat d’alerta per sequera, es reduirà el nombre de dutxes en funcionament, o bé el nombre d’hores que estan operatives.

Amb la reobertura parcial de les dutxes també es vol evitar el malbaratament d’aigua a les fonts públiques, ja que l’estiu passat es van produir actes d’incivisme per mal ús de les fonts del passeig Marítim i el Port.


Publicat a