Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’artista mataroní Josep M. Codina presenta ‘Oratge’, la seva visió més íntima i particular del pas del temps

Escoltar

L’artista mataroní Josep M. Codina presenta ‘Oratge’, la seva visió més íntima i particular del pas del temps

L'exposició, que s’exhibeix a Ca l’Arenas, presenta l'obra més recent de Josep Maria Codina, un dels artistes més actius i rellevants del panorama artístic local

L'artista Josep M. Codina exposa des d'avui i fins al 6 d'octubre a Ca l'Arenas- Museu de Mataró. Foto: Ajuntament
L'artista Josep M. Codina exposa des d'avui i fins al 6 d'octubre a Ca l'Arenas- Museu de Mataró. Foto: Ajuntament

Amb textos de Bernat Puigdollers, director de la Fundació Vila Casas i conceptualització museogràfica de Barbara Astals, l’exposició presenta una selecció d’obres de creació recent i d’inèdites que dialoguen en un entorn de contrastos entre diferents tècniques i formats. L’obra de Codina, que es defineix pel caràcter introspectiu, en aquest cas ens mostra la seva visió més íntima i particular del pas del temps i dels records, en un exercici de reflexió sobre la memòria personal i col·lectiva. Les seves obres es mostren com a testimonis del cicle vital amb títols tan suggerents com «Gènesi», «El xiprer i l’estany», «Octubre», «Davallament» i l’escultòrica «Mur», sèries de forta càrrega ideològica i personal.

L’obra de Josep Maria Codina viu en la dualitat del món tangible i el que no ho és. Una obra que s’expressa a través del tacte i la textura però amb una mirada posada en tot allò que és desconegut. En aquesta exposició es constata la consolidació i maduració d’un llenguatge propi iniciat fa dècades. Serà també la ocasió de descobrir el tempteig cap a l’escultura, fruit de la necessitat de Codina de traspassar la bidimensionalitat de la pintura. Tota un altra manera de fer camí, que es completarà amb la programació d’una instal·lació escultòrica a l’escala interior del M|A|C Presó, que es podrà visitar del 25 de juny al 4 d’agost.

Nascut a Mataró, Josep M. Codina, va gaudir en els seus inicis del mestratge dels artistes mataronins, Jordi Arenas i Josep Novellas. Ben aviat va començar a crear el seu propi llenguatge pictòric per desenvolupar un univers molt particular i identificador de la seva manera d’afrontar l’expressió artística pictòrica. Des de la primera exposició individual a Mataró l’any 1985, ha conreat una llarga trajectòria expositiva en institucions públiques i privades a nivell nacional i internacional, ha participat en fires i la seva obra es troba les col·leccions de la Fundació Carmen i Lluís Bassat, la Fundació Vila Casas, el Museu d’art Contemporani de Tarragona i la Fundació la Caixa. Els darrers anys ha realitzat mostres individuals al Tinglado 1 de Tarragona, la Fundació Valvi de Girona (ambdues el 2023), la Fondation du Forum d’Assilah (Marroc, 2022) i la Galeria Pontarte de Maastricht (2021).

L’exposició «Josep M. Codina. Oratge» forma part del projecte "Singulars", un cicle que des de 2015 promou la difusió d’un artista local de reconeguda trajectòria mitjançant una exposició, un programa educatiu i una publicació. Aquest projecte s’articula a partir d’una comissió encarregada d’escollir l’artista que exposa a Ca l’Arenas.

L'exposició es pot visitar a Ca l’Arenas Museu de Mataró fins al 6 d'octubre.