Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 17a edició dels Projectes Singulars clou amb 74 alumnes participants i 149 estades formatives en empreses

Escoltar

La 17a edició dels Projectes Singulars clou amb 74 alumnes participants i 149 estades formatives en empreses

Aquesta iniciativa té per objectiu que l’alumnat de 4t d’ESO, amb dificultats per seguir el currículum establert, compagini les classes amb estades formatives en empreses dins de l’horari acadèmic i entri en contacte amb la realitat laboral en funció dels seus interessos.

Un moment de l'acte de cloenda a l'Institut Alexandre Satorras. Foto: Ajuntament
Un moment de l'acte de cloenda a l'Institut Alexandre Satorras. Foto: Ajuntament

Ahir dijous, 13 de juny, va tenir lloc la cloenda de la 17a edició dels Projectes Singulars a l’Institut Alexandre Satorras. En aquest acte es va fer un reconeixement a l’alumnat, per la seva participació en els projectes durant aquest curs 2023-2024, a les seves famílies i tutors/es, pel seu suport, i a les 76 empreses i entitats de la ciutat que han acollit aquest col·lectiu a les seves instal·lacions en el seu dia a dia empresarial. Hi van assistir la regidora d'Educació, Bea Delgado, i l'inspector d’Educació dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental de la Generalitat de Catalunya, Pere Salvador.

S’han realitzat 149 estades durant les quals l’alumnat ha millorat les seves competències transversals, ha adquirit coneixements professionals, hàbits i valors relacionats amb el món laboral. A més, ha obtingut informació de les diferents sortides professionals que li ofereix la professió explorada i els requeriments d’accés. Les estades formatives són avaluables i pretenen motivar a l’alumnat a acabar l’etapa i que continuïn amb estudis postobligatoris, per evitar l’abandonament escolar prematur.

Els projectes desenvolupats amb la participació dels centres educatius de Mataró són fruit d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. La cerca d’empreses interessades en els projectes ha estat una tasca conjunta entre els centres educatius, el Servei d’Ocupació de l’Ajuntament (SOM) i la Direcció d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

A l’edició d’enguany hi han participat 74 alumnes de 8 centres educatius: IES  Alexandre Satorras, IES Damià Campeny, IES Laia l’Arquera, IES Miquel Biada, IES Josep Puig i Cadafalch, IES Thos i Codina, Escola GEM i IE Mar Mediterrània.

Les 76 empreses, entitats, centres educatius i serveis de l’Ajuntament que han acollit alumnat en estades formatives han estat: A.K.A. perruquers, Abacus, Álex peluquero The Barber, Auto Amis Car Service, Auto Cars S&K, Cafeteria Granier, Cafeteria Montblanc, Centre Natació Mataró, Clínica Veterinària Gatassa, Clínica Veterinària Santa Marta, Condis Supermercat, Coopdepedal, Cristalleries Castro, Cruz Bikes, EB La Caseta, Escola Angeleta Ferrer, Escola Antonio Machado, Escola Anxaneta, Escola Camí del Cros, Escola Camí del Mig, Escola Cirera, Escola GEM, Escola Joan Coromines, Escola Josep Manuel Peramàs, Escola Josep Montserrat, Escola La Llàntia, Escola Maria Mercè Marçal, Escola Torre Llauder, Farmàcia Subirana, Farmàcia Yazbeck, Flors Noè Germans, Fundació El Maresme, Gate Service, IE Àngela Bransuela, IE Mar Mediterrània, IM Multimarca taller de reparació, Instal·lacions Iluro 2016, Kevin Campos Barbería, La Mafia se sienta a la mesa, La Mallorquina, Llar d'infants Snoopy, María José Estética, Marthe Rent a Car, Mas Branca, Mecanizados Diego García, Megastore Datasystem, Obradors Grupo Rocío, Oliva automoció, Pastisseria Mataró, PC Motors, Perruqueria Clàudia Camps, Portada Estilistes, Re-Read, Residència i Centre de Dia Gent Gran Mataró, Residència Sant Josep, Restaurant Mundial, Restaurant Nou 2000, Supermercat Charter, Supermercat Condis, Taller Alemania, Taller Danluc, Taller J. Piñero, Taller Llisà, Taller mecànic Rivas, Talleres Dionisio Duro, Tallers Xalabardé, Tramuntana Motors, TST so i llums.

 

Publicat a