Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La 3a edició de la 0830X Block Party comptarà amb actuacions de joves artistes urbans a la Sala Clap

Escoltar

La 3a edició de la 0830X Block Party comptarà amb actuacions de joves artistes urbans a la Sala Clap

La trobada i les actuacions del joves artistes urbans de la ciutat es farà el dissabte 25 de maig, de 17 a 23 h a la Sala Clap de Mataró. Es tracta de la 3a edició de la 0830X Block Party, un acte amb entrada lliure organitzat per la Comissió Jove 0830X amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i de la Sala Clap.

La Block Party s'organitza des de la Comissió jove 0830X,  un espai obert a qualsevol jove que pugui tenir interès en implicar-s'hi, i des del qual es planifiquen les activitats del projecte. Les línies d'actuació principals són: la programació anual de cursos de diferents disciplines del món de la cultura urbana, i la programació d'actes públics a la ciutat, com és el cas de la Block Party.

La 0830X Block Party és un acte inspirat en les block parties novaiorquines dels anys 70, festes organitzades pels veïnats i en les quals va començar la cultura del hip-hop.

La programació

L'acte tindrà lloc de les 17 a les 23h a la Sala Clap (c. Serra i Moret, 4) i l'entrada serà lliure. La programació inclourà: exhibicions de dansa urbana al llarg de tota la tarda a càrrec Kinetic Dance School i La Nave Dance Studio; actuació de DJ Can i Dj Ekkis; Micro obert; Taller de Grafiti a l’exterior a càrrec de Coronel Tonel; Show de freestyle de rap organitzat per SFL Battles; Batalla de dansa urbana all styles, organitzada per La Nave Dance Studio i Kinetic Dance School; i la 0830X JAM, amb col·laboracions improvisades entre disciplines i col·lectius (EMMM, SFL Battles, La Nave i Kinetic). Pel que fa a les actuacions musicals de bandes i solistes joves emergents de l’escena local, tindran lloc les actuacions d'Enoch DMK, Ceress, Scenio, Mango Mango i Giadda. L’acte finalitzarà amb un concert a les 22h de 304 Collective, una banda de hip hop amb un estil propi que es declara orgullosament «barrionalista». Les actuacions Giadda, Mango Mango (showcases) i 304 Collective (artista destacat/da) s’han escollit mitjançant un concurs, el jurat del qual ha estat format per un representant de l’Escola Municipal de Música de Mataró; una tècnica de Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, una representant de la Casa de la Música de Mataró, un representant de Versembrant; i un representant de l'àmbit artístic local de la música urbana.

Des dels seus inicis, en el marc del projecte, impulsat pel Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana de l'Ajuntament de Mataró, s'han anat construint sinergies i col·laboracions entre diferents grups de joves, entitats, cooperatives i serveis municipals que s'hi han volgut sumar. Actualment en el projecte hi col·laboren els següents col·lectius i serveis: Comissió Jove 0830X, Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana, Direcció de Cultura, Escola Municipal de Música de Mataró-Servei d'Educació, Casa de la Música de Mataró, SFL Battles, La Nave Dance Studio i Kinetic Dance School. El projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

0830X - Energia urbana és un laboratori de cocreació jove, entorn a les expressions culturals urbanes i la cultura del hip hop. S'ofereixen formacions en diferents disciplines i un espai participatiu per a portar a terme activitats a la ciutat. En el marc d’aquest projecte es promou la implicació activa del col·lectiu juvenil en la vida pública de Mataró i es treballa per la construcció d'un espai de creació cultural inclusiu i col·laboratiu.

Publicat a