Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra acull l’exposició “Controles? Els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum”

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra acull l’exposició “Controles? Els riscos de les drogues i com prevenir-ne el consum”

De l’1 al 27 de febrer, la Biblioteca Pompeu Fabra acollirà l’exposició “Controles?” de la Diputació de Barcelona per prevenir el consum de drogues. Mitjançant la interacció i els elements tecnològics, adolescents, joves i famílies podran visitar tres espais diferenciats que els proposen una reflexió crítica i constructiva entorn alguns dels elements relacionats amb les drogues i com prevenir el seu consum, i sobre l’ús de les pantalles. Es faran visites guiades i també tallers per als centres educatius de secundària de la ciutat.


Es tracta d’una iniciativa de l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona que consisteix en una exposició itinerant que incorpora la interacció i les noves tecnologies. A Mataró s’instal·larà a la Biblioteca Pompeu Fabra durant el mes de febrer, de l’1 al 27 de febrer durant aquest temps s’oferten 79 franges per a visites escolars i fins a 38 tallers d’aula. Actualment s’han programat una setantena de visites guiades, adreçades a joves, dues adreçades a famílies i sis a diferents col·lectius de professionals.

Totes les activitats estan dinamitzades per professionals de l’entitat Promoció i Desenvolupament Social (PDS) experts en addiccions.

L’exposició té com a objectius: proporcionar informació sobre les drogues, treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum, fomentar el bon ús de les pantalles, promoure actituds responsables entre els joves treballant habilitats per a la vida, reflexionar sobre l'estil educatiu dels pares i les mares per prevenir el consum de drogues i afavorir el bon ús de les pantalles dels seus fills i filles, i, finalment, oferir eines als professionals per treballar la prevenció en conductes addictives des del seu àmbit d’actuació.

A més de l’exposició aquest programa compta amb un web de suport i d’informació obert a tothom: https://controles.diba.cat/