Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat licitarà aquest estiu les obres per construir 60 habitatges de lloguer assequible a la ronda de Barceló

Escoltar

La Generalitat licitarà aquest estiu les obres per construir 60 habitatges de lloguer assequible a la ronda de Barceló

La promoció està distribuïda en quatre edificis. La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat que l’inici de les obres es preveu per a primer trimestre de 2025.

Imatge virtual dels futurs habitatges
Imatge virtual dels futurs habitatges

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, acompanyada de l'alcalde de Mataró, David Bote, ha presentat aquest matí les característiques de la nova promoció de 60 habitatges de lloguer assequible que la Generalitat, a través de l'INCASÒL, construirà a la ronda de Barceló. Els habitatges estan distribuïts en quatre edificis situats en quatre parcel·les que l’Ajuntament de Mataró ha cedit a l'INCASÒL mitjançant la constitució d'un dret de superfície per a 75 anys que s'ha signat aquest passat divendres. Es preveu licitar les obres aquest estiu per iniciar-les a començaments de 2025. El cost de l'actuació és de 7,58 milions, dels quals 897.030 euros provenen dels fons Next Generation.

La nova promoció que es construirà a Mataró es basa en un projecte dels arquitectes José Francisco Bergua Orduna i Javier Gavín Balda, guanyadors del concurs convocat per l'INCASÒL per a la redacció del projecte i la direcció de les obres de construcció dels 60 habitatges i la urbanització dels espais lliures de les quatre parcel·les situades al carrer de Casto Méndez Nuñez núm. 7-23 i al carrer dels Germans Thos i Codina núm. 24 i 36, a l'àmbit Ronda Barceló. Aquesta zona de Mataró està en total transformació amb la construcció de la torre de la ronda Barceló, que inclou també l’aparició de noves zones verdes i públiques en plena façana marítima de la ciutat, i la recent iniciada transformació de l’avinguda del Maresme.

Actualment, l'equip d'arquitectes ja ha iniciat la redacció del projecte executiu. Els edificis de la promoció tenen una alçada de quatre plantes. Els habitatges de dos i de tres dormitoris se situaran a les tres plantes superiors, els locals comercials s'ubicaran a la planta baixa i l'aparcament i trasters a la planta soterrània. L'espai lliure de la parcel·la, no edificable, s'urbanitzarà i es cedirà per a servitud d'ús públic. Els accessos als quatre edificis es produeixen des dels passatges laterals paral·lels a la Ronda de Barceló, que esdevenen eixos verds per als vianants.

La proposta aprofita al màxim l'edificabilitat permesa. Les circulacions se situen en el centre de les quatre parcel·les alliberant les façanes de l'edifici per als habitatges, afavorint així que aquests rebin la major quantitat possible d'hores de sol al llarg de l'any. Els espais de circulació s'entenen com a espais de relació comunitària i bioclimàtics. A les façanes cap als carrers i als interiors d'illa, es disposen terrasses longitudinals privatives, de manera que tots els habitatges puguin gaudir de l'espai exterior.

La tipologia d'habitatge ha estat desenvolupada amb la finalitat que els 60 habitatges tinguin doble orientació i s'afavoreixi el bon assolellament i ventilació natural de totes les estances, tant principals com secundàries. Així, tots els habitatges compten amb ventilació creuada i vistes a diferents orientacions, establint una relació més estreta amb la climatologia i els espais exteriors des del confort de l'habitatge.

Finalitzada la construcció, l'Agencia de l'Habitatge de Catalunya (AHC) adjudicarà els habitatges d'acord amb els criteris que s'estableixin conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró. Així mateix, l'AHC serà l'encarregada de dur a terme l'administració. Com en totes les promocions que fa el Govern de la Generalitat, es preveu una reserva del 25% dels habitatges per a joves menors de 35 anys. També n'hi haurà un mínim de quatre per a persones amb mobilitat reduïda.


Galeria d'Imatges

Publicat a