Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La modificació del pressupost 2024 destina més diners a la compra d’habitatge, a seguretat i a la millora d’equipaments municipals

Escoltar

La modificació del pressupost 2024 destina més diners a la compra d’habitatge, a seguretat i a la millora d’equipaments municipals

També s’inclou partides adreçades a temes de Benestar Social, com el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), contractes de pisos per emergència habitacional, suport alimentari o transport adaptat.

L'Escola Bressol La Llàntia és un dels equipaments on es faran obres de millora. Foto: Ajuntament
L'Escola Bressol La Llàntia és un dels equipaments on es faran obres de millora. Foto: Ajuntament

El Ple municipal va aprovar ahir inicialment la modificació del pressupost de 2024. L’import de la modificació és de 20,5 M€ (l’any passat va ser de 9,6 M€) que es distribueix en projectes d’inversió (7,3 milions); noves necessitats pressupostàries (4,2 M€); i 6,5 M€ que corresponen a traspassos entre partides. A més, s’inclouen 2,4 M€ per amortitzar deute.

Pel que fa als projectes d’inversió, destaca una partida d’un milió per a la compra d’habitatges; 900.000 € per a l’adequació del Camp Municipal d’Esports del Centenari; 520.000 € per al projecte de videovigilància al Palau i Vista Alegre i de seguretat viària en diferents zones; 500.000 € per la compra d’enllumenat de Nadal; 300.000 € per a noves àrees infantils; 250.000 € per a la redacció del projecte de la 2a fase de l’Estadi Municipal d’Atletisme; 260.000 € per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al TecnoCampus; 250.000 € per a la renovació de les carrosses dels Reis o 200.000 € per a la millora de l’Escola Bressol La Llàntia.

Respecte a les noves necessitats pressupostàries, destaquen 516.000 € que es destinaran a la redacció d’estudis i projectes d’obra de diferents edificis educatius, esportius i culturals i a actuacions en instal•lacions municipals; més de 326.000 € relacionats amb temes de Benestar Social com el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), suport alimentari, transport adaptat o contracte de pisos, entre d’altres; i per a l’àmbit de Cultura més de 256.000 € per a diferents conceptes com el Fons Vilaseca, Les Santes o la biennal d’art europeu Manifesta 2024.

Es financien amb els traspassos entre partides, per exemple, l’aparcament gratuït del Mas Miralles (pressupostos participatius), les obres del clavegueram i millora de la via pública a la Urbanització Les Sureres, la construcció d’habitatges dotacionals del carrer de la Muntanya o els ajuts a la rehabilitació.

I quant als 2,4 M€ que es destinen a reduir endeutament, amb aquest import es cancel·laran uns préstecs del Banc de Sabadell i de CaixaBank concertats el 2012 que permetran no haver de pagar 215.000 € d’interessos en els propers anys.