Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La platja del Callao es reobre després de retirar els elements que van patir desperfectes pels temporals

Escoltar

La platja del Callao es reobre després de retirar els elements que van patir desperfectes pels temporals

L’accés a la sorra s’hi pot fer pels laterals, i només queda senyalitzat amb tanques una part del passeig pel pendent del talús. Prèviament, ahir es van retirar la torre de vigilància i altres estructures que havien quedat malmeses.

Platja del Callao aquest matí. Foto: Ajuntament de Mataró
Platja del Callao aquest matí. Foto: Ajuntament de Mataró

La platja del Callo estava tancada per seguretat des del passat 2 d’abril. Els temporals van fer desaparèixer gran part de la sorra, que ara s’ha començat a recuperar parcialment, i va provocar danys en el mobiliari.

Després d’esperar uns dies perquè la situació de la sorra fos més estable, l’Ajuntament va fer retirar ahir, mitjançant la contractació d’una empresa externa, l’escala de fusta que permetia baixar fins a la sorra, l’aparcament de bicicletes arrencat pel temporal i la torre de vigilància, que havia quedat descalçada i podia córrer perill de caiguda. També es van retirar antigues estructures, conduccions i bases de formigó, possiblement de dutxes o altres serveis, que estaven soterrades i que havien quedat al descobert.

A més, s’ha suavitzat el pendent del talús redistribuint la sorra en aquells punts on ha estat possible. La platja s’ha reobert aquest matí i s’hi pot accedir a la sorra pels laterals. S’ha deixat però senyalitzat amb tanques un tram del passeig pel pendent pronunciat del talús i l’existència d’antigues escomeses o canalitzacions de serveis fins que es valori la seva retirada.

La platja del Callao té actualment funcionant una food-truck com a servei de temporada. L’Ajuntament ha donat una nova ubicació, a la platja del Varador, a la guingueta que estava previst instal·lar al Callao.


Galeria d'Imatges

Publicat a