Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de l’Economia Social i Solidària visibilitza que hi ha una nova manera de fer economia

Escoltar

La Setmana de l’Economia Social i Solidària visibilitza que hi ha una nova manera de fer economia

Es fa del 27 al 29 de juny i està organitzada per la Taula de suport a l’Economia Social i Solidària que ha programat per a aquesta edició 15 activitats diferents. La majoria dels actes es fan el dissabte 29 a la plaça de Santa Anna.

El regidor de Ciutat Pròspera, Generació de Riquesa i Treball digne, Sergi Morales, i Roser Ramos, coordinadora de CoopMaresme, a la presentació de la Setmana de l’Economia Social i Solidària. Foto: Ajuntament
El regidor de Ciutat Pròspera, Generació de Riquesa i Treball digne, Sergi Morales, i Roser Ramos, coordinadora de CoopMaresme, a la presentació de la Setmana de l’Economia Social i Solidària. Foto: Ajuntament

La Setmana de l’Economia Social i Solidària, a través de diferents activitats, es planteja com un espai per estendre els valors de l’economia solidària a tota la ciutat, un espai de trobada entre les entitats i la ciutadania per mostrar i compartir els principis ètics que mouen aquestes pràctiques respectuoses, sostenibles i transformadores a nivell econòmic i social, que genera alhora ocupació de qualitat.

La Taula de suport a l’Economia Social i Solidària, formada per 32 entitats de la ciutat i l’Ajuntament, organitza 15 activitats que es faran els dies 27, 28 i 29 de juny i van des de tallers formatius i informatius, xerrades, espectacles infantils a concerts, entre d’altres, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

El dijous 27 de juny, a les 18 h, tindrà lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament, l’acte institucional que donarà inici a la Setmana de l’Economia Social i Solidària amb la ponència de Laia Bonastra, copresidenta de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, “Reflexions sobre el cooperativisme, 125 anys d’història a Catalunya: Reptes i oportunitats”, coincidint que aquest any se celebra els 125 anys de cooperativisme organitzat a Catalunya i que Mataró participa en la campanya de comunicació, un dels elements són murals amb el lema “Persones. Planeta. Propòsit” pintats també a Valls, Maldà i Palafrugell. El de Mataró està situat al carrer de Salvador Palmerola, on hi havia l’Economat del Centre Federalista Radical, sucursal número 3 de la Unió de Cooperadors de Mataró.

També el dijous hi ha el taller “Descobreix el sector de l’Economia Social i Solidària” que té dues sessions, la segona es farà el divendres, i que cal inscripció prèvia i el divendres hi ha un taller de fotografia a l’Espai Gatassa amb entrada lliure.

El dissabte, des de les 9.30 del matí fins passades les 21 h, la plaça de Santa Anna s’omplirà d’activitats adreçades a tots els públics, però sobretot per al públic infantil i familiar. Des de contacontes a espais de lectura a càrrec de La Bicicleta de l’Angeleta al Vermut musical amb Dani Comas i Georgina Blanch i
un concert amb Elo i Sayo, artistes del territori. I s’acabarà la jornada amb la nova flashmob de les Dissantes, cantant la versió d’aquest any de la cançó “Jo soc com tu...”.

A més de les activitats programades, a la carpa de la Taula de suport a l’Economia Social i Solidària hi haurà informació de les accions que s’impulsen al municipi a l’entorn d’aquest model transformador de l’economia com també hi haurà carpes de les diferents entitats que en formen part.

A través de les xarxes socials es pot participar posant el hashtag #MataróésESS i fent-vos una foto davant el mural "Persones. Planeta. Propòsit" del carrer de Salvador Palmerola.

Més informació: programa de la Setmana de l'Economia Social i Solidària.

 

 

Publicat a