Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Biblioteques de Mataró presenten la nova proposta de programació d’estiu

Escoltar

Les Biblioteques de Mataró presenten la nova proposta de programació d’estiu

Durant els mesos de juliol, agost i setembre els Jardins de les Biblioteques s’omplen de música, teatre i literatura a través del cicle “Empedrat de contes”, dirigit a públic familiar, i “Capvespres als Jardinets”, dirigit a públic adult.

Empedrat de contes a la Biblioteca Pompeu Fabra. Foto: Cultura Mataró
Empedrat de contes a la Biblioteca Pompeu Fabra. Foto: Cultura Mataró

El cicle “Capvespres als Jardinets” ofereix espectacles íntims, de petit format, de música i literatura en un entorn relaxant i acollidor com és el cas dels jardins de la biblioteca Pompeu Fabra. La cita serà  els dijous al vespre del mes de juny i juliol amb els espectacles literaris “Poesia en Viu. Mataró Ràdio 89.3 FM”, “Som surrealistes“ i “Duo Quàltal“.

Per la seva part, el cicle “Empedrat de contes” proposa espectacles de petit format de música, titelles i teatre dirigits als petits de la casa durant els mesos de juliol, agost i setembre als espais exteriors de les biblioteques mataronines. S’han programat un total de 16 hores del conte especials. Les cites seran els dimarts a les 18 h a la Biblioteca Pompeu Fabra; a la Biblioteca Antoni Comas serà els dimecres a les 19 h  (setembre a les 18 h); i a la Biblioteca Popular, a les 19 h, els dijous 4 de juliol, 19 i 29 d’agost i a les 18 h el dijous 5 de setembre.

A més, es programaran dos laboratoris del lectura “4 caixes i un univers“ els dies 11 de juliol a la biblioteca Popular i el 20 de setembre a la Biblioteca Antoni Comas i “Illes de colors” el dimecres 17 de juliol a la Biblioteca Antoni Comas. Es tracta d’una experiència literària en la qual  es convida els infants i les seves famílies a crear i experimentar al voltant de la lectura. També es programaran 8 BiblioLabs amb l’objectiu de fomentar la creativitat i l’experimentació i sessions de jocs de taula en família i dirigides a joves. Per la realització d’aquesta programació familiar s’ha comptat amb el suport de l’Agència de suport i serveis a les entitats.

A finals de juliol les Biblioteques de Mataró celebren Les Santes amb una sessió especial de l’“Empedrat de contes” el dimarts 23 de juliol a les 18 h a la Biblioteca Pompeu Fabra. Del 25 al 29 les biblioteques mataronines traslladaran part de les seves activitats a l’espai familiar de Les Santes, ubicat al nou Parc Central, on programaran un racó de contes, de 18 a 21 h, i sessions de narració de contes a les 18.15 h i a les 20.15 h.

Altres propostes que tindran lloc aquest estiu a les biblioteques de la ciutat són el reptes de lectura “Estiu & Biblios”, dirigits a infants a partir de 6 anys, i la “Mataró de llibres 2024”, dirigida a adults. A més, les biblioteques en col·laboració amb el Festival Nosaltres realitzaran als seus espais dos pòdcast, els dies 17 i 31 de juliol, i la programació de dos espectacles familiars els dies 8 i 22 d’agost.

Descarregueu-vos tota la programació aquí

Galeria d'Imatges