Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les càmeres de l’illa de vianants del Centre sancionaran a partir del 2 de maig els accessos indeguts en vehicle

Escoltar

Les càmeres de l’illa de vianants del Centre sancionaran a partir del 2 de maig els accessos indeguts en vehicle

El nou sistema de càmeres permet la lectura de matrícules i registrarà que les entrades i sortides dels vehicles es realitzin d’acord als supòsits i horaris permesos. Les sancions oscil·len entre 90 i 200 euros per cada infracció.

Les noves mesures d’accés al Centre es van implantar el 19 de febrer però de moment no s’han imposat sancions als incompliments. En aquests gairebé dos mesos i mig s’ha provat el funcionament dels horaris restringits per a les diferents activitats que han d’accedir a l’illa de vianants i s’han implantat alguns ajustos en els horaris, el temps d’estada en superfície i alguns recorreguts per adaptar-se a les diferents necessitats de mobilitat a l’àmbit. Durant aquest temps també s’ha acabat d’implantar el sistema de càmeres, que començaran a sancionar a partir del 2 de maig.

La implantació de les càmeres ha rebut una subvenció del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana dins el programa d’ajuts per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i finançat pels fons europeus Next GenerationEU.


Horaris i temps d’estada

Els horaris d’accés general de vehicles a l’illa de vianants del Centre (sense necessitat d’autorització) són els següents:

- De dilluns a divendres (feiners): de 7 a 11 h i de 15.15 a 16.45 h.

- Dissabtes (feiners): de 7 a 11 h.

- Diumenges i festius només poden accedir matrícules autoritzades.


El temps màxim d'estada en superfície en l’horari d’accés general és de 60 minuts. Aquest temps s’ha ampliat respecte a la proposta inicial per facilitar les operacions de càrrega i descàrrega de determinades activitats. En cap cas, però, el temps d’estada a l’illa de vianants podrà superar les 11 h, en horari de matí, i les 16.45 h en horari de tarda, moment en què tots els vehicles que no estiguin autoritzats hauran d’haver sortit de l’àmbit.

Fora dels horaris d’accés general podran accedir a l’illa de vianants del Centre els vehicles que estiguin autoritzats, complint sempre les condicions que regula l’autorització que es tingui en cada cas. L’estada màxima en superfície fora de l’horari general és de 30 minuts, tot i que aquest temps es pot veure ampliat per necessitats de l’activitat a realitzar quan aquestes siguin justificades i validades prèviament.

L’Ajuntament adverteix que els incompliments reiterats provocaran sancions acumulatives que poden arribar a suposar que una mateixa persona infractora rebi diverses notificacions per multes en poques setmanes.


El Centre prioritari per a vianants

Des de 2020, quan l’Ajuntament va començar a implantar les primeres mesures per restringir la circulació i estada dels vehicles, el Centre ha passat a ser una zona prioritària per a vianants. L’objectiu és reactivar l’àmbit com a eix comercial i cultural i que esdevingui un espai dinàmic i atractiu per a les persones. Les actuacions s’emmarquen en el Pla d’Impuls al Centre.

Municipis com Girona, Granollers o València apliquen des de fa anys restriccions similars als seus centres històrics, també amb la implantació de càmeres de lectura de matrícules.


Publicat a