Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les càmeres que regulen l’accés a l’illa de vianants del Centre registren un 1,6 % de vehicles infractors

Escoltar

Les càmeres que regulen l’accés a l’illa de vianants del Centre registren un 1,6 % de vehicles infractors

Es tracta d’un percentatge d’infraccions detectades equivalent al de les ciutats que disposen de dispositius de control fixos o radars. El dimarts 18 es posa en marxa el gir de l’entrada i la sortida del pàrquing de La Riera, que racionalitzarà els recorreguts dels usuaris de l’aparcament, eliminant més vehicles de la Muralla del Tigre i el carrer de Sant Josep.

La Riera, a la confluència amb el carrer de Sant Josep, avui a les 13 h. Foto: Ajuntament
La Riera, a la confluència amb el carrer de Sant Josep, avui a les 13 h. Foto: Ajuntament

El sistema de captació i lectura de matrícules que controla els accessos a l’illa de vianants del Centre va registrar 188.258 entrades de vehicles a la zona restringida entre el 2 de maig –inici del període de sancions– i el 12 de juny. En aquest temps s’han detectat 3.157 infraccions per accessos sancionables, que suposen unes 75 diàries, és a dir un 1,6 % dels accessos totals. Altres ciutats que, com a Mataró, tenen dispositius de control o radars fixos detecten percentatges d’infraccions que se situen també entre l’1,5 % i el 2 %.

En el cas de l’illa de vianants del Centre les infraccions les cometen vehicles que han accedit a l’illa de vianants o hi continuaven a dins més enllà de l’horari permès i que no disposaven de l’autorització pertinent. Els incompliments se sancionen amb multes de 90 a 200 euros. Les dades registrades per la plataforma han de permetre a l’Ajuntament identificar el perfil de persones infractores i també analitzar els possibles casos de reincidència i per què es produeixen.

L’Ajuntament va anunciar al gener les noves mesures d’accés a l’illa de vianants del Centre. La modificació d’horaris i les noves condicions es van implantar el 19 de febrer, tot i que les sancions no es van iniciar fins al 2 de maig. Durant aquest temps es va fer una àmplia campanya informativa que va incloure controladors a les diferents entrades de l’àmbit restringit (carrer d’Argentona/ Muralla del Tigre, carrer de Sant Francesc d’Assís i baixada de les Espenyes).


Modificació dels accessos a l’aparcament públic de La Riera

Durant les primeres setmanes d’implantació de les noves mesures l’Ajuntament ha fet els ajustaments necessaris, per exemple en els horaris, per adaptar-se a les diferents necessitats de mobilitat a la zona. També ha gestionat amb l’empresa SABA, que explota l’aparcament de La Riera, el gir dels accessos al pàrquing, que es faran efectius a partir de demà 18 de juny.

Així, els vehicles que vulguin accedir a aquest aparcament ho faran per La Riera, 69, des del carrer d’Argentona, és a dir ja no faran el recorregut Muralla del Tigre/carrer de Sant Josep/carrer d’en Moles. La sortida del pàrquing es farà pel carrer d’en Moles, i els vehicles hauran de continuar després pel carrer d’Argentona i pujar per La Riera, de manera que no hauran de passar, com ho fan ara, per davant del Col·legi Cor de Maria. La mesura eliminarà, per tant, recorreguts innecessaris amb vehicle per l’interior de l’illa de vianants i farà més segures les sortides escolars.


Publicat a