Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres d’ampliació del Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana, en la recta final

Escoltar

Les obres d’ampliació del Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana, en la recta final

Exterior de l'ampliació del Casal. Foto: Ajuntament de Mataró
Exterior de l'ampliació del Casal. Foto: Ajuntament de Mataró

L’alcalde, David Bote, la regidora d’Espai Públic i Equipaments i de Gent Gran Activa, Elizabet Ruiz, i la presidenta del Consell Territorial del Centre-Eixample-Havana, Núria Moreno, han visitat la nova construcció modular instal·lada a Can Marfà que donarà més espai per a les activitats d’aquest equipament municipal.

El nou mòdul se situa a la cruïlla del Camí Ral amb el carrer de Jordi Joan, i té una superfície útil total de 128,50 m2. L’ampliació dotarà el Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana d’una sala diàfana per acollir activitats (107 m2 de superfície útil), dos lavabos accessibles –un d’ells amb accés des del vestíbul d’entrada– una sala d’instal·lacions i un petit magatzem. L’espai compta amb l’aïllament acústic i tèrmic necessari, i un revestiment exterior que adequa l’aparença de l’edifici modular a l’entorn on està ubicat.

Els treballs també han contemplat la nova base de fonamentació per ubicar la construcció modular, un accés des del Camí Ral al mòdul i al recinte posterior exterior i noves escomeses per a l’edifici.

Les obres van començar al desembre de 2022. Malgrat tenien un termini d’execució de 6 mesos han acumulat diferents retards per part de l’empresa adjudicatària, amb qui es va renegociar un nou termini per facilitar l’acabament dels treballs. En aquests moments només queden pendents alguns repassos i es preveu que es pugui posar en marxa al setembre. Han tingut un cost de 462.628,94 € (IVA inclòs).

El Casal Municipal de la Gent Gran de l’Havana dona en aquests moments servei a unes 600 persones majors de 60 anys, xifra que creix cada any. L’equipament actual compta amb dos espais de 87,60 i 69,76 m2, on hi conviuen activitats organitzades per l’Associació de Veïns de l’Havana i Rodalies, per l’Associació de Gent Gran de l’Havana, i pels programes de Gent Gran Activa de l’Ajuntament. La necessitat d’ampliar els espais per realitzar-hi activitats és una reivindicació del teixit associatiu del barri des de fa anys, i l’obertura d’aquest nou espai permetrà poder ampliar la cartera d’activitats adreçades a la gent gran preferentment, i especialment en l’àmbit de l’activitat física.

L’Ajuntament va resoldre a l’octubre de 2023 el concurs obert per a l’adquisició d’un nou local on està previst traslladar tota l’activitat del Casal de la gent Gran de l’Havana, al sector Colón-Toló. Es preveu que la compra es faci efectiva abans de finalitzar el 2024 i després caldrà habilitar les instal·lacions per al nou ús. Un cop a la nova ubicació, la construcció de Can Marfà podrà allotjar altres usos com a equipament de barri.


Galeria d'Imatges

Publicat a