Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes escalfen motors amb dues exposicions a l’edifici de La Presó

Escoltar

Les Santes escalfen motors amb dues exposicions a l’edifici de La Presó

Es mostra el procés de creació del mural de Les Santes realitzat per l’artista Mohamed L’Ghacham i que ha estat escollit perquè sigui la base del cartell de la Festa Major d’aquest any. A l’edifici de La Presó també s’hi pot visitar l’exposició fotogràfica de Ferran Terra que vol mostrar els sentiments de les persones que participen a Les Santes

L'alcalde, David Bote, ha inaugurat avui les exposicions de Les Santes. Foto: Ajuntament
L'alcalde, David Bote, ha inaugurat avui les exposicions de Les Santes. Foto: Ajuntament

L’exposició ‘Revelar el mural’ mostra el seguiment de tot el procés de creació de l’obra de Mohamed L’Ghacham, tant de les sessions participatives com de la realització del mural.  Per realitzar l’obra primer es van celebrar tres sessions participatives que van servir perquè l’artista i la ciutadania intercanviessin impressions i fotografies sobre Les Santes.

Ubicat al número 40 de l’avinguda del Perú al barri de Rocafonda, d’on ell ha estat veí, el mural és una obra fidel a l’estil que caracteritza l’obra de Mohamed L’Ghacham: escenes quotidianes i objectes que podem reconèixer. Aquest realisme el tradueix en una escena de sobretaula, deduint-hi un diàleg transgeneracional, en què l’artista hi fa presents Les Santes a través d’elements concrets (les comparses, la samarreta de Martí Anson de l’any 2008 o el cartell de Francesc Bas de 1936, que no va sortir a la llum per l’esclat de la Guerra Civil) i també el barri de Rocafonda (la garlanda amb el número 304, el codi postal del barri)

 

Exposició de fotografies “Les Santes 2023”

La proposta del fotògraf mataroní, Ferran Terra, escollit per la Comissió d’Imatge de Les Santes per fer les fotografies durant la festa de l’any 2023 i produir-les per a l’exposició de 2024, pretén mostrar els sentiments de les persones que participen en la Festa Major de Mataró, les seves emocions en un espai i experiència col·lectiva.

Les fotografies han estat realitzades amb la càmera d’un telèfon mòbil. En uns temps en què els mòbils formen part de nosaltres mateixos i són absolutament presents en tots els moviments i captació d’instants com una prolongació pròpia, la proposta de Ferran Terra també és a través del mòbil.

Les dues exposicions es podran visitar fins al 4 d’agost a l’edifici de La Presó.