Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les tasques d’inspecció de l’arbrat detecten 17 palmeres al passeig Marítim a substituir per risc de caiguda

Escoltar

Les tasques d’inspecció de l’arbrat detecten 17 palmeres al passeig Marítim a substituir per risc de caiguda

Els exemplars afectats es talen i es substitueixen per palmeres d’una altra espècie que han estat recuperades d’altres punts de la ciutat i , en alguns casos, per arbres que generin ombra.

Treballadors de l'Ajuntament fent els treballs de retirada de les palmeres afectades. Foto: Ajuntament
Treballadors de l'Ajuntament fent els treballs de retirada de les palmeres afectades. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha començat avui els treballs de tala i substitució de 17 palmeres de l’espècie Phoenix dactylifera (palmera de dàtils) situades a diferents punts del passeig Marítim. Les feines es fan després de dur a terme una avaluació de l’estat de les palmeres per prevenir possibles accidents.

El resultat de les inspeccions ha estat que dues de les palmeres estan mortes i que les altres 15 presenten diferents afectacions greus, com creixement irregular del tronc, que poden comprometre la seva estabilitat. Per evitar el risc de caiguda davant futurs temporals o ventades, aquestes palmeres s’han de substituir. En alguns dels llocs es preveu plantar altres exemplars de palmera que, per obres d’urbanització, havien estat desplaçats d’altres punts de la ciutat i replantats de forma provisional a l’espera de trobar nova ubicació definitiva. Les palmeres que es replantin seran de l’espècie Washingtònia. En alguns altres punts els exemplars seran substituïts per arbres que es plantaran en època de parada vegetativa.

Les palmeres i els arbres, tot i que presenten similituds a nivell superficial, tenen una classificació botànica ben diferent. A nivell de tronc els arbres tenen un creixement secundari que forma els anells de creixement i ramifica, mentre que la palmera té una estructura única anomenada estípit sense ramificació en el tronc. No són pròpies del nostre clima, no generen l’ombra que sí fan bona part dels arbres i és difícil preveure el seu comportament pel que fa l’estat de salut de la planta. L’Ajuntament vol mantenir la línia de palmeres al costat de la via del tren, però a la zona del passeig preveu fer una substitució gradual del actuals exemplars, quan el seu estat ho faci necessari, per arbres que proporcionin ombra.


Publicat a