Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aconsegueix la tercera posició en el Reconeixement Administració Oberta per ser capdavantera en govern obert i transformació digital

Escoltar

Mataró aconsegueix la tercera posició en el Reconeixement Administració Oberta per ser capdavantera en govern obert i transformació digital

En aquesta edició s’han guardonat 100 ens locals catalans, repartits en set categories segons el nombre d’habitants dels municipis i la seva naturalesa. L’any passat Mataró va situar-se entre els 10 primers ajuntaments de més de 50.000 habitants.

L'alcalde, David Bote, amb la resta de guanyadors de la categoria d'ajuntaments de més de 50.000 habitants. Foto: AOC
L'alcalde, David Bote, amb la resta de guanyadors de la categoria d'ajuntaments de més de 50.000 habitants. Foto: AOC

L’Ajuntament de Mataró va rebre ahir el Reconeixement Administració Oberta 2023, premis que destaquen l’índex de maduresa digital dels ajuntaments i consells comarcals i que atorga anualment el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Mataró va aconseguir el tercer lloc en la categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants, juntament amb els municipis de L’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels. L’any passat Mataró va situar-se entre els 10 primers ajuntaments de la categoria.

En aquesta IX edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals han estat guardonats amb un dels Reconeixements Administració Oberta 100 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels municipis i la seva naturalesa. S’atorguen en base a més de 30 indicadors objectius, que permeten avaluar la disponibilitat dels serveis digitals que permeten als ciutadans exercir els seus drets digitals, l’ús d’aquests serveis i la implantació del govern obert. Dels 100 ens guardonats, Manlleu és el municipi que ha obtingut la puntuació més alta seguit per Lleida i Reus.

El seu objectiu és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i, per tant, la transformació digital que està fent l’ens, tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la gestió interna. Des de la creació d’aquests guardons, l’Ajuntament de Mataró ha estat reconegut per situar-se sempre en el rànquing d’ajuntaments destacats.

L’acte de lliurament dels guardons es va celebrar ahir a la tarda al Teatre Auditori de Salou i va comptar amb la presència, a més de l’alcalde de Mataró, David Bote, del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del Govern de la Generalitat de Catalunya, Marc Realp, la presidenta de Localret, Pilar Díaz, l’alcalde de Salou, Pere Granados, i el director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

Més informació Administració Oberta de Catalunya.