Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró adapta les restriccions per la sequera a la millora de les reserves d’aigua i el retorn a l’escenari d’alerta

Escoltar

Mataró adapta les restriccions per la sequera a la millora de les reserves d’aigua i el retorn a l’escenari d’alerta

L’Ajuntament ha desactivat les limitacions dels usos de l’aigua que es van establir durant l’estat d’excepcionalitat i ha activat en alerta el Pla d’emergència en situació de sequera del municipi.

La Generalitat va publicar divendres passat, 28 de juny, la sortida de l’estat d’excepcionalitat i l’entrada en l’estat d’alerta per sequera hidrològica als municipis que, com Mataró, s’abasteixen dels embassaments del Ter-Llobregat. En conseqüència, l’Ajuntament adapta, mitjançant un decret publicat avui, les restriccions que afecten al municipi.

Un dels canvis principals pel que fa als usos de l’aigua afecta a les dutxes de la platja: com ja es va anunciar, des de Sant Joan se n’han reobert 7 en total per als banyistes, a més d’1 per als animals a la platja per a gossos. També se suavitzen les limitacions al reg, que torna a estar permès amb la quantitat mínima indispensable de 20 h a 8 h i, en el cas de jardins particulars, limitat a dos cops per setmana: dimecres i dissabtes per als números de carrer parells o sense numeració, i dijous i diumenges per als senars. Igualment se suavitzen les restriccions a la neteja de carrers, façanes i similars i al reompliment de piscines (consultar totes les condicions), mentre que les fonts ornamentals seguiran tancades. Les actuals restriccions es poden consultar al web d’Aigües de Mataró.

Malgrat la millora, l’Ajuntament recorda que la situació de sequera es manté, i per això és important mantenir l’esforç sostingut per estalviar aigua que, des de fa mesos, estan fent els mataronins i mataronines.


Publicat a