Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aposta per la formació al llarg de la vida amb l’oferta educativa de les escoles d’adults

Escoltar

Mataró aposta per la formació al llarg de la vida amb l’oferta educativa de les escoles d’adults

El període d’inscripció per als cursos de l’Escola d’Adults de Mataró és del 20 al 28 de juny i la matriculació al setembre, del 4 al 9. La formació al llarg de la vida és un element indispensable per poder accedir o millorar en l’àmbit laboral i adquirir noves capacitats. Tota la formació que es pot fer a la ciutat, així com els equipaments on es fa i altres dades d’interès es pot trobar a www.estudiaramataro.cat

L’educació d’adults comprèn les activitats d’aprenentatge que, en el marc formatiu al llarg de tota la vida, permet que les persones adultes desenvolupin les capacitats, enriqueixin els coneixements i millorin les competències tècniques i professionals. Això fa que hi participin persones amb objectius diferents, com poden ser obtenir una titulació, posar-se al dia o ampliar els coneixements.

A les escoles d’adults es pot obtenir el Certificat de Formació Instrumental, el títol de Graduat en Educació Secundària (GES), els certificats ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació) i cursar nivells inicials de idiomes.

També pots preparar-te per l’accés a altres estudis: cicles formatius de grau mitjà i superior i accés a la Universitat. Per accedir a l’escola d’adults cal haver complert els 18 anys; s’hi pot accedir amb 17 en el cas del curs d’accés a cicles formatius de grau mitjà.

A Mataró conviuen escoles d’adults de titularitat municipal i del departament d’educació de la Generalitat de Catalunya, així com un centre privat, que treballen en xarxa per arribar al màxim de persones possible i són les següents:

-Centre Formació Adults Can Marfà

-Centre Formació Adults Els Tarongers

-Centre Formació Adults Alarona

-Acadèmia El Triangle

-Escola Pia Santa Anna

-Centre de Formació Can Noè Tres Roques

Aquest darrer equipament és el municipal on s’ha centralitzat tota l’oferta formativa de cara al proper curs 2024-2025 i on també hi ha l’Oficina d’Orientació Educativa.

Oficina Orientació Educativa

L’Oficina d’Orientació Educativa és un servei municipal que es va posar en marxa l’octubre del 2021 amb l’objectiu de reduir la taxa d’abandonament escolar, millorar l’equitat educativa i donar una resposta a la necessitat d’acompanyament acadèmic al llarg de la vida. La ciutadania es pot adreçar per rebre assessorament i informació de forma personalitzada i directa per part de professionals de l’àmbit que coneixen tots els camins formatius i professionalitzadors.

Des de la seva posada en marxa, s’han atès més de 1.000 persones i s’han realitzat desenes de tallers i activitats d’Orientació als instituts, a banda de l’acompanyament a joves en el marc dels diferents programes dins el Dispositiu Local d’Inserció.

L’horari d’atenció presencial és els dilluns i divendres de 9 a 14 h i dimarts i dijous de 9 a 14h i de 15 a 17 h. En la resta d’horari es pot trucar al 93 758 26 76 o enviar un correu electrònic a orientacioeducativa@ajmataro.cat

I tota la informació a www.estudiaramataro.cat

 

Publicat a