Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa

Durant els propers dies s’han programat una desena d’activitats per commemorar aquesta efemèride

Per commemorar el Dia Internacional de la Dansa, a Mataró se celebra des de l’any 2013 el “29 és dansa”, una diada plena d’activitats a l’entorn de la dansa organitzada pel col·lectiu Dans in Vitro i l’Ajuntament de Mataró.

El programa preveu diverses activitats entre les que destaca ‘La Riera balla’. El divendres 26 d’abril aquest eix comercial i de passeig es convertirà en un espai on escoles de dansa i altres entitats compartiran les seves actuacions. El diumenge 28 hi haurà accions de dansa a diversos balcons del centre històric de Mataró, i a la plaça de Can Xammar es farà el ‘BailaQueer’, una ballada social oberta a totes les edats.

El gruix dels actes serà el mateix dia 29, Dia de la Dansa. Al Parc Central tindrà lloc una activitat de moviment dirigida a les escoles d'infantil i primària de la ciutat. Aquest dia també hi haurà accions d’animació als carrers i l’escenificació al Teatre del Cafè Nou dels muntatges ‘Sadnessländ’ i ‘29 minuts’. La commemoració arribarà també en un espai poc habitual per aquest tipus d’accions com és l’Hospital de Mataró, amb una mostra dels tallers de dansa i ritme que es duen a terme amb persones en processos oncològic. D’aquesta manera es dona visibilitat a com les arts tenen un benefici per a les persones i els familiars que estan en processos oncològics, i com ajuden a la recuperació emocional i física.

Podeu trobar la programació complerta dels actes del Dia Internacional de la Dansa a https://www.culturamataro.cat/diadansa24

 

.