Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI amb activitats per a tothom

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI amb activitats per a tothom

La programació del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI va començar diumenge 16 de juny i finalitza el 2 de juliol. Una quinzena plena d’activitats per informar i sensibilitzar sobre el col·lectiu LGTBI i també per celebrar l’orgull amb la festa de Tots Colors que arribarà el 28J amb música, fira d’entitats i actuacions. La conferència institucional es farà el 2 de juliol a càrrec de l’activista Mer Gómez.

El 28 de juny (28J) és el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI i Mataró ho celebra amb una programació amb prop d’una desena d’activitats.

La programació compta amb diferents activitats com una mostra documental, una exposició, una xerrada de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró, un vermut musical per celebrar el sisè aniversari de l’entitat Mataró LGTBI+, el III Pe-Tardeo LGTBI de Pla d’en Boet i el Festival QURTS que es farà al Pati del Cafè Nou.

La festa de l’Orgull a Mataró es diu la Festa de Tots Colors i se celebrarà el mateix 28 de juny a partir de les 18.30 h a la Plaça de l’Ajuntament. A primera hora hi haurà activitats familiars i jocs de taula per a adults així com una fira d’entitats. A continuació començaran les actuacions musicals a càrrec de diferents DJ’s i les actuacions dels grups Turista Sueca, Alvert i Patatas Bravas. Cap a les 21.15h està previst fer el pregó i lliurar els Premis 28 de Juny.

La conferència institucional se celebrarà el 2 de juliol, al Saló de Sessions de l’Ajuntament a partir de les 19.30h. Amb el títol “Posant el punt sobre la i, d’Intersex” anirà a càrrec de l’activista pels drets del col·lectiu LGTBI+, Mér Gómez.

Al finalitzar la ponència, es farà la lectura del Manifest a càrrec de l’Associació Mataró LGTBI+ que enguany celebra el seu sisè aniversari.

Mer Gómez

En la presentació del seu llibre “La rebelión de las hienes” s’autodenomina com a “Bicha rara. Escribo desde el cruce, soy una hiena” i es presenta el següent currículum vitae:

Graduada en Periodisme, especialitzada en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament i també en Estudis Feministes i de Gènere. És autora i activista intersex que ha escrit i protagonitzat els monòlegs de microteatre “La revolución de Lola” i “Solo apto para Bichas Raras” així com el curt documental “Se receta silencio”. També ha publicat articles com “Soy Lola y soy Intersexual” i “La i está empezando a salir del armario» a Pikara Magazine.

Des de l’any 2020 coordina el col·lectiu I d’Intersex amb Laura Vila Kremer. Es tracta d’un espai de sensibilització des del que formen i informen sobre les intersexualitats i diversitat corporal. Actualment, desenvolupa la seva tesi doctoral dins del programa d’Estudis Feministes i de Gènere de la Universitat del País Basc. El seu objectiu és posar en el centre les experiències de vida intersex per generar nous enunciats viscuts i situats sobre la intersexualitat.

Publicat a