Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró comparteix experiències amb la ciutat italiana de Prato a l’entorn de l’economia circular

Escoltar

Mataró comparteix experiències amb la ciutat italiana de Prato a l’entorn de l’economia circular

Al llarg de 3 dies, una delegació de l’Ajuntament visitarà diferents organismes, entitats i empreses italianes amb la finalitat de cercar oportunitats de col·laboració en l’àmbit de la circularitat, a més d’intercanviar coneixement.

Visita a la Cambra de Comerç de Prato. Foto: Ajuntament
Visita a la Cambra de Comerç de Prato. Foto: Ajuntament

Una delegació de l’Ajuntament de Mataró ha viatjat avui a la ciutat de Prato (Itàlia) amb l’objectiu de donar a conèixer i compartir coneixements i experiències a l’entorn de l’estratègia de Mataró Circular 2030 que es troba sota el paraigües de l’Agenda Urbana 2030. L’oportunitat ha vingut donada per una subvenció de la Diputació de Barcelona que pretén que els ajuntaments puguin establir relacions internacionals per aconseguir convenis de col·laboració o intercanvis i contactes amb el teixit productiu i empresarial estrangers per atraure inversió.

Prato és coneguda al món pel seu districte tèxtil. Les tècniques de reciclatge dels tèxtils han portat a considerar aquesta ciutat com una de les ciutats industrials més avançades i innovadores d’Itàlia. A més, té amb Mataró moltes similituds quant a projectes i plans a l’entorn de la renaturalització de la ciutat i la regeneració urbana i alhora també comparteix reptes i desafiaments comuns a propòsit de ser una ciutat circular.

Així, fins al dijous 28 de novembre, la delegació visitarà, entre d’altres, la Cambra de Comerç de Prato, la Universitat de PIN – ARCO, la planta de tractament d’aigua GIDA, diferents empreses i consorcis de circularitat, edificis de regeneració urbana i projectes sobre polítiques alimentàries urbanes.

Per la seva banda, Mataró presentarà en el decurs de les visites l’Oficina d’oportunitats que exposarà la ciutat com un lloc per invertir, l’estratègia Mataró Circular 2030, la Càtedra d’Economia Circular i els projectes del pla de suport a l’emprenedoria i empresa del TecnoCampus, l’estratègia de circularitat dels polígons (Cooperatèxtil 4.0), el Parc Circular de Mataró-Maresme, l’espai agrari “Cinc Sènies”, l’estratègia alimentària de Mataró i la campanya de promoció de km 0 “Collits a casa”, com a temes experiències a compartir.

La delegació està encapçalada pel regidor de Bon Govern, Bona Gestió i Estratègia de futur, Miquel Àngel Vadell; a més del director de Maresme Circular, Carles Salesa, tècnics de l’Oficina d’oportunitats i de diferents serveis de l’Ajuntament i membres del TecnoCampus. També formen part de la delegació les empreses mataronines Coleo, Cesc-It i UTE TEM Mataró, totes elles empreses compromeses amb la circularitat.