Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc de La Llàntia inaugura dissabte 13 les obres de remodelació

Escoltar

El parc de La Llàntia inaugura dissabte 13 les obres de remodelació

Les obres han contemplat l’ampliació de voreres del carrer de Sant Pol, que ara té un sol sentit, una nova vorera al carrer de Calella i dos passos de vianants elevats, a més de millores internes al parc. La remodelació s’inaugura dissabte a les 17.15 h.

Parc de La Llàntia. Foto: Ajuntament de Mataró
Parc de La Llàntia. Foto: Ajuntament de Mataró

L’acte comptarà amb les intervencions de l’alcalde, David Bote, la presidenta del Consell territorial de Via Europa-La Llàntia, Marta Moya, i el president de l’Associació veïnal La Llàntia, Jesús Álvaro.

Els treballs es van iniciar el passat novembre amb l’objectiu de millorar els espais que conformen el parc treballant els límits i els recorreguts, reparar elements existents deteriorats, optimitzar l’ús de les diferents àrees i millorar la circulació pels carrers adjacents.

El parc està format per tres plataformes envoltades cada una d’elles de bancals amb molta vegetació. S’han dut a terme dos tipus de millores:

  • Millora de límits, reordenació de la circulació dels carrers i millora de l’accessibilitat. El carrer de Sant Pol ha passat a ser d’un sol sentit de circulació i de baixada. La vorera de davant dels habitatges i la vorera del parc s’han eixamplat, creant una zona d’accés a la zona verda més àmplia a la part alta d’aquest carrer, i una vorera que baixa fins a la segona plataforma. També s’ha creat una nova vorera al carrer de Calella i s’han fet elevats dos passos de vianants preexistents per facilitar l’accessibilitat al parc. A més, s’aprofita per soterrar la línia de baixa tensió aèria que hi ha en tot el tram del carrer de Sant Pol.

  • Millores internes, com la reparació de paviments, drenatge i elements d’estabilització de talussos i escorrenties. A la plataforma superior s’ha fet un rebaix de terres, els talussos s’han estabilitzat amb una estructura de gabions amb bancs de fusta incorporats i s’ha pavimentat la part final d’aquest espai, col·locant un sistema urbà de drenatge sostenible en el límit amb la plataforma on hi ha la pista esportiva. A la plataforma del mig s’han fet millores al muret i s’ha canviat la barana preexistent i s’ha incorporat una de nova. També s’ha realitzat una escala d’accés a la plataforma inferior. Per últim, s’ha fet un canvi general dels encintats dels parterres i s’han millorat la jardineria –utilitzant plantes resistents a la sequera– i la xarxa de reg.


Les obres han estat executades per l’empresa Construcciones Fertres SL, a qui l’Ajuntament va adjudicar el projecte, i han tingut un cost de 366.535,58 € (IVA inclòs). Paral·lelament a aquests treballs de millora, s’ha instal·lat a la zona verda un parc urbà de salut amb diferents elements per fer activitat física a la via pública. Aquesta darrera actuació s’emmarca en la xarxa de parcs urbans de salut i cal·listènies habilitats a la ciutat.

 

 





 

Publicat a