Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inaugura un espai per retre homenatge a les víctimes del terrorisme d’ETA

Escoltar

Mataró inaugura un espai per retre homenatge a les víctimes del terrorisme d’ETA

L’espai de record se situa al Parc Central, a la cruïlla entre el passeig de l’Orfeó Mataroní i el passeig de Cristòfol Taltabull, al costat de la Casa Capell.

Inauguració de l'espai en record a les víctimes del terrorisme d'ETA. Foto: Marga Cruz
Inauguració de l'espai en record a les víctimes del terrorisme d'ETA. Foto: Marga Cruz

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest matí la inauguració del nou espai al Parc Central amb què la ciutat vol retre homenatge a les víctimes del terrorisme d’ETA. Durant l’acte s’ha tingut un record especial per un oficial de la Policia Nacional que vivia a Mataró i va ser assassinat en un atemptat a Errenteria el 1982. L’agent està enterrat a la ciutat, on hi tenia el domicili familiar.

La creació d’un espai per retre homenatge a les víctimes d’ETA és un projecte inclòs al Pla de Mandat 2023-2027 i és una de les accions previstes a l’Acord polític i social per Mataró signat pels grups municipals del PSC i PP.

Al llarg dels anys, l’Ajuntament de Mataró ha mostrat en reiterades ocasions la seva condemna més absoluta als atemptats perpetrats per la banda terrorista al llarg de més de 4 dècades. Ho ha fet amb l’aprovació en Junta de Portaveus de diverses Declaracions institucionals de rebuig a les accions terroristes i també amb convocatòries en record i homenatge a les víctimes, l’última de les quals va ser ara fa 2 anys amb motiu del 25è aniversari de l’assassinat del regidor del PP de l’Ajuntament d’Ermua, Miguel Ángel Blanco.

La banda terrorista ETA es va fundar el 1959 i va anunciar el cessament definitiu de la seva activitat armada el 20 d’octubre de 2011. Durant més de 4 dècades, ETA va perpetrar més de 3.500 atemptats i va assassinar més de 850 persones. El més sagnant va tenir lloc el 1987, quan va col·locar un cotxe bomba al pàrking d’Hipercor, a Barcelona, amb què va matar 21 persones i en va ferir 45 més.

Galeria d'Imatges