Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia el curs de projectes comunitaris amb una festa al Centre Cívic Molins

Escoltar

Mataró inicia el curs de projectes comunitaris amb una festa al Centre Cívic Molins

Treballar la solitud no volguda, la cohesió social a través de l’esport, l’acompanyament de les dones i millorar la salut amb la col·laboració de les àrees bàsiques de salut dels barris de la ciutat són alguns dels objectius que es treballen amb els projectes comunitaris de la xarxa de centres cívics de la ciutat i a d’altres espais com poden ser les pistes poliesportives del Palau i de la Llàntia.

L'intercanvi de llibres és un dels projectes presents a la majoria de centres cívics de la ciutat.
L'intercanvi de llibres és un dels projectes presents a la majoria de centres cívics de la ciutat.

Sota el lema “Viu els Centres Cívics”, Mataró dona a conèixer les activitats i els projectes comunitaris que es fan aquest curs 2024-2025 a la Xarxa d’Equipaments Cívics que hi ha repartits per totes les zones i barris de la ciutat. Tota la informació està centralitzada en el portal www.entitatsmataro.cat ja sigui una iniciativa municipal, com d’una entitat o el fruit del treball conjunt de vàries entitats amb el suport de l’Ajuntament. El divendres 20 de setembre es va organitzar una festa al Centre Cívic Molins on es van mostrar algunes de les activitats que es fan allà amb els i les seves protagonistes.

Centre-Eixample-Havana

En aquesta zona hi ha, per exemple, un punt d’intercanvi de llibres, uns tallers de circ inclusiu per la cohesió social i comunitària i  el projecte "Oficis de qualitat amb persones acreditades" que vol incidir en la importància que tots els oficis estiguin portats a terme per persones professionalment acreditades.

Pla d’en Boet- Peramàs-El Rengle

En aquesta zona també hi ha el punt d’intercanvi de llibres i ara un punt d’informació sobre Morir Dignament. També en breu s’iniciarà un projecte intergeneracional amb l’Escola Municipal de Música per treballar la creativitat, el creixement personal i la interrelació entre els veïns i veïnes del barri.

Zona Nord

Aquesta zona inclou els barris de Cirera, Els Molins, Vista Alegre, Camí de la Serra, Via Europa i La Llàntia. En aquests espais hi ha en marxa diferents iniciatives com una de les noves: “Pinya Verda”, una proposta de dinamització comunitària que neix amb la finalitat de fomentar la cultura mediambiental, la participació ciutadana i la qualitat de vida de les persones participants. Dones Connectades també és un dels projectes més nous, es tracta d’un espai de trobada dedicat a dones que experimenten solitud no desitjada. L’objectiu és crear una comunitat solidària on les dones puguin establir relacions significatives, compartir experiències i trobar suport mutu. També hi ha un de cuina per treballar les noves masculinitats i els rols de gènere, un taller de jocs de taula a Cirera, entre d’altres.

Rocafonda-El Palau-Escorxador

Handbol femení al barri d’El Palau, El Far, espai d’art per a dones, caminades per les Cinc Sènies i altres iniciatives que s’emmarquen en el Palau et Cuida i Rocafonda et Cuida. Et Cuida són projectes de salut comunitària impulsats pel teixit associatiu, agents del territori i ciutadania activa que té com a objectius oferir hàbits saludables a la població del territori.

Cerdanyola

Amb l’Espai Gatassa com a centre neuràlgic, en aquest barri, el més dens de la ciutat, s’han engegat projectes puntuals com van ser “El Salto del Eje”o «Pessics de memòria» i d’altres amb continuïtat en el temps com la Ludoteca per oferir solucions de conciliació a les famílies, Tallers de cuina o de costura, «Enllaços», «Síl·laba»,  etc.

Aquestes activitats i projectes es fan als Centres Cívics de la ciutat i també a d’altres equipaments com la pista poliesportiva de La Llàntia i del Palau, entre d’altres.

7 Centres Cívics

Els centres cívics són equipaments socioculturals i de descentralització administrativa, pròxim als ciutadans i ciutadanes, adscrits a l’Agència de suport i serveis a les entitats de l'Ajuntament de Mataró.

Estan destinats al servei públic de persones i entitats, per impulsar l'apropament dels serveis municipals i la realització d'activitats que tinguin per objecte el desenvolupament social, cultural, esportiu i de lleure, i promoure l'associacionisme i la participació ciutadana en general.

Si vols col·laborar en algun d'aquests projectes o proposar-ne de nous pots contactar amb l’Agència de suport i serveis a les entitats aquí:  https://entitatsmataro.cat/projectes-comunitaris/formulari

També pots consultar les crides a la col·laboració que es fan des dels diferents projectes aquí:  https://entitatsmataro.cat/projectes-comunitaris/crides-a-la-col-laboracio