Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza un centenar de tallers de prevenció en l’ús de les pantalles per a grups d’ESO

Escoltar

Mataró organitza un centenar de tallers de prevenció en l’ús de les pantalles per a grups d’ESO

Els tallers s’ofereixen als centres d’ensenyament secundari de la ciutat amb diferents temàtiques relacionades amb l’ús de les pantalles i es realitzaran un centenar fins al mes de maig. Aquesta acció s’emmarca en els programes d’actuació en l’àmbit educatiu del Pla Municipal de Drogodependències i està subvencionada pel Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat.

Durant els mesos d’abril i maig es porten a terme a Mataró un centenar de tallers per alumnes del cicle d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) per a la prevenció en l’ús de les pantalles. Els continguts dels tallers es poden adaptar a les necessitats del grup classe, però en principi s’han plantejat de la següent forma:

-1r d’ESO: T’Apantalles?

-2n d’ESO: Privacitat i seguretat

-3r d’ESO: Identitat digital

-4t d’ESO: Pantalles i sexualitat

Altres continguts que poden demanar els centres educatius segons les seves necessitats o situacions són: Ciberbullying i defensa digital; Ús o abús del mòbil; Game over: videojocs; Ciberassetjament sexual; Happycracia: oda a la felicitat; Postureig, realitat i ficció al TikTok.

Aquesta acció s’emmarca en els programes d’actuació de l’àmbit educatiu del Pla Municipal de Drogodepedències i es porta a terme amb una subvenció del Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Salut, a través de l’empresa EINES-Serveis Socieducatius.

L’objectiu és treballar en el bon ús de les pantalles i la prevenció del mal ús d’aquestes tant pel que fa al nombre d’hores d’exposició dels i les joves, com en els perills derivats que comporten a nivell de seguretat, estètica i assetjament escolar.

Altres intervencions adreçades al bon ús de les pantalles per aquest curs 2023-2024 són sessions informatives obertes a diferents col·lectius de la ciutat. El 3 de maig la sessió es farà a l’Hospital de Mataró i anirà adreçada als membres de la Comissió de Detecció i per d’altres professionals que treballen amb joves i adolescents. Amb el títol “Addiccions tòxiques i comportaments en joves” es farà a les 9.30 h.

El 8 de maig, la sessió amb el títol “Bon ús de les pantalles. Recomanacions per a pares i mares” es farà a l’Escola Pia Santa Anna i està adreçada a les famílies dels centres d’ensenyament secundari de la ciutat.

Publicat a