Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza una caminada del A Peu Fem Salut! per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

Escoltar

Mataró organitza una caminada del A Peu Fem Salut! per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física

El Dia Mundial de l’Activitat Física se celebra el 6 d’abril i Mataró treballa en diferent àmbits per promoure hàbits saludables amb la promoció de l’esport i d’una alimentació sana i variada. Enguany el 25 d’abril s’ha organitzat una caminada que seguirà un dels itineraris del programa A Peu Fem Salut! amb sortida i arribada al Parc Central on hi haurà activitats i repartiment de fruita.


Per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física, el 6 d’abril, Mataró ha preparat un acte de ciutat amb la implicació de diferents agents de salut que formen part de la Comissió d’Activitat Física de la Taula de Salut Comunitària. Es tracta d’una caminada dirigida el dijous 25 d’abril que sortirà des de l’Espai Firal del Parc Central a les 9.30 hores.

A partir de les 9h, es farà entrega del material i altres preparatius així com un escalfament previ a la sortida. L’itinerari seguirà la ruta 12 del programa A Peu Fem Salut!, un projecte de l’Ajuntament que indica diferents itineraris per recórrer la ciutat a peu amb indicacions de dificultat i altres aspectes pràctics.

Durant el recorregut es faran parades en alguns dels Parcs de Salut Urbans que hi ha per tota la ciutat i allà hi haurà dinamització per part d’agents de salut.

Els agents implicats en l’organització d’aquesta activitat son el personal d’infermeria i fisioteràpia de les Àrees Bàsiques de Salut, de les oficines de farmàcia, membres del Col·legi d’Infermeria de Barcelona (delegació Maresme) i tècnics del Servei d’Esports i Salut municipals. En aquest acte hi col·labora Casa Ametller amb la fruita que es donarà a les persones participants.

Els objectius de l’activitat són promoure l’activitat física com a eina de benestar física, emocional i relacional. També promoure l’entorn urbà com a espai afavoridor de la salut i fomentar el treball en xarxa entre els diferents agents relacionats amb la salut que operen a la ciutat.

L’activitat és oberta a tota la població a través d'inscripció i es convidarà a grups interns de les àrees bàsiques de salut com persones que pateixen alguna patologia que es pot millor amb exercici diari i la millora de l’alimentació.

Publicat a