Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en la 4a edició del Congrés de Competències Digitals

Escoltar

Mataró participa en la 4a edició del Congrés de Competències Digitals

L’Ajuntament hi va participar amb l’experiència dels Tallers Intergeneracionals de capacitació digital per a persones de més de 60 anys "Porta la salut al mòbil" que es van organitzar en el marc del PECT Mataró-Maresme durant el darrer trimestre del 2023. Aquest congrés reflexiona i debat al voltant de l’empoderament digital de la ciutadania i l’activitat de Mataró es va exposar com una bona pràctica.

Un moment de l'explicació dels tallers en el IV Congrés de Competències Digitals.
Un moment de l'explicació dels tallers en el IV Congrés de Competències Digitals.


Sota el lema “Autonomia digital al llarg de la vida” el 4t Congrés de Competències Digitals va obrir una convocatòria per rebre iniciatives innovadores centrades en la persona que impactin i fomentin l’adquisició i millora de les competències digitals al llarg de la vida. L’Ajuntament de Mataró hi va presentar els Tallers Intergeneracionals de capacitació digital per a persones de més de 60 anys “Porta la salut al mòbil” que es van organitzar en el marc del PECT Mataró-Maresme.

Aquesta iniciativa va ser una de les que es va presentar en la categoria de “Bones Pràctiques” en aquesta congrés que es va celebrar el passat 10 d’abril al Cibernàrium de Barcelona. 

Aquest projecte innovador d’aprenentatge digital comunitari va néixer amb l’objectiu de millorar les habilitats digitals de les persones majors de 60 anys, amb la presència de joves mentors, alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Damià Campeny, i amb el suport de l’empresa Edukem-nos, especialitzada en capacitació digital.

Mitjançant tres edicions del taller “Porta la Salut al Mòbil”, realitzades a diferents biblioteques de la ciutat, el programa abordava la bretxa digital i buscava empoderar les persones majors de 60 anys en l’ús d’aplicacions mòbils relacionades amb la salut. Les temàtiques del taller eren ciberseguretat a la xarxa, configuració del correu electrònic, xarxes socials, cerca segura, gestió de cookies i l’ús d’aplicacions mòbils per al benestar físic i emocional.

Amb la participació de 40 persones majors de 60 anys i 26 joves mentors en les tres edicions, el programa va demostrar ser un eina d’aprenentatge. La metodologia de mentoratge, clau per al seu èxit, ha estat el motor d’una atmosfera propícia per a l’adquisició de competències digitals enfocades, en aquest cas, en l’àmbit de la salut.

Publicat a