Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró se suma a la campanya “Sumem passes contra el maltractament vers les persones grans”

Escoltar

Mataró se suma a la campanya “Sumem passes contra el maltractament vers les persones grans”

L’activitat és una caminada el 13 de juny, oberta a tothom, amb sortida des del Parc Central a les 9h. La iniciativa s’engloba en una campanya del Consell Comarcal del Maresme (CCM) que convida a tots els municipis a participar i commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència contra els Maltractaments vers les Persones Grans, el 15 de juny.

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) impulsa la campanya “Sumem passes contra els maltractaments vers les persones grans” i convida als municipis de la comarca a realitzar una caminada per commemorar el dia 15 de juny. Mataró s’hi adhereix i organitza una caminada, amb sortida i arribada al Parc Central, el 13 de juny a partir de les 9h. Durant el recorregut, accessible i de baixa dificultat, es faran parades en diferents punts on monitors i monitores dinamitzaran els participants, sobretot en els parcs de salut, amb exercicis adequats a diferents perfils i nivells.

Per apuntar-se a aquesta activitat gratuïta cal inscriure’s fins a l’11 de juny a través d’aquest vincle. Es recomana portar roba còmode i fresca així com calçat apropiat. Les persones participants rebran un ventall de record.

 

Guia i abordatge

A Mataró hi ha una Comissió per l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractament i promoció del bon tracte a les persones grans, integrada per professionals de diferents àmbits i entitats, i per persones de la ciutadania i representants de la població major de 65 anys. Del treball d’aquesta comissió va sorgir la Guia Local per fer front als maltractaments vers les persones grans, que es va publicar l’any 2021 amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’any 2022 es va elaborar el Pla d’implementació de la Guia Local per fer front als maltractaments vers les persones grans. La configuració d’aquest pla ha permès definir estratègies d’actuació per prevenir les situacions de maltractament, facilitant informació a la ciutadania per empoderar-se i poder-se protegir davant una possible situació de risc, i proporcionant eines al col·lectiu de professionals per a l’exercici de bones pràctiques adreçades a la detecció primerenca i abordatge de les possibles situacions de sospita o d’evidència de maltractament.

El Pla d’implementació de la Guia Local per fer front als maltractaments vers les persones grans s’estructura en 4 eixos dirigits a la Prevenció, la Detecció, l’Abordatge en xarxa i la Recerca sobre els maltractaments vers les persones grans.

Què puc fer davant d'un cas? 

Adreçar-te a Serveis Socials de l'Ajuntament de Mataró (avinguda de Puig i Cadafalch, 101) o trucar al 93 758 23 01 o anar al Centre d'Atenció Primària de referència. En el cas de disposar de servei de teleassistència, fer una trucada. Els casos de maltractament a les persones grans poden ser per diferents motius: econòmics, físics, sexuals, d'explotació, entre d'altres.

 

Publicat a