Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova proposta turística per descobrir l’entorn natural de Mataró

Escoltar

Nova proposta turística per descobrir l’entorn natural de Mataró

Una xarxa d’itineraris turístics senyalitzats permet descobrir l’entorn natural de Mataró, a peu o amb bicicleta, a través de 10 propostes amb diferents nivells de dificultat

El regidor de Promoció de Ciutat, Comerç i Turisme, Joan Sarrias, i el regidor de Verd Urbà, Espai Agrari i Forestal, José Antonio Ricis, han presentat avui la xarxa d'itineraris turístics de l'entorn natural de la ciutat. Foto: Ajuntament
El regidor de Promoció de Ciutat, Comerç i Turisme, Joan Sarrias, i el regidor de Verd Urbà, Espai Agrari i Forestal, José Antonio Ricis, han presentat avui la xarxa d'itineraris turístics de l'entorn natural de la ciutat. Foto: Ajuntament

Mataró compta amb una nova proposta turística per gaudir dels paratges naturals i descobrir nous espais de la ciutat. Es tracta de 10 itineraris senyalitzats per gaudir de la bellesa natural i cultural de l’entorn de la ciutat. Cada ruta inclou informació detallada sobre el recorregut, el nivell de dificultat, els punts d'interès i consells útils per gaudir-ne al màxim.

S’ha posat en valor una xarxa de camins que  transcorren per punts d’interès del territori a nivell social, arquitectònic i natural, dividint-la en quatre zones: Ermites de Mata, Parc Forestal, Valldeix i Tot Mataró,  a partir de les quals s’ha definit la senyalització de 10 itineraris amb diferents nivells de dificultat.

Els itineraris són: Ermites de Mata a peu; Ermites de Mata en bicicleta; Turó d'Onofre Arnau; Valldeix; Parc Forestal des de la platja; Parc Forestal i Font dels Tres Raigs; Parc Forestal en família; Parc Forestal - Pont de la Vila; Tot Mataró a peu i  Tot Mataró en bicicleta.

En el projecte, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la implicació dels agents del territori, s’han prioritzat els camins públics per fomentar la connexió amb altres itineraris del territori, completant la senyalització existent de camins d’àmbit comarcal de la Xarxa de Senders del Maresme.  En alguns casos, en els quals es travessen propietats privades, s’han  signat convenis per admetre l’ús públic provisional. Al llarg dels itineraris, la Diputació de Barcelona ha instal·lat 61 punts verticals amb plaques de senyalització orientativa i direccional i on s’identifica també cadascuna de les zones a les que pertany.

 

Col·laboració d’alumnes d’ESO

En el marc dels Serveis Comunitaris, els alumnes de 3r. i 4t d’ESO de l’escola Meritxell en col·laboració amb l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, van desenvolupar un treball de recerca i descoberta de l’entorn periurbà de l’escola, que van concretar amb l’elaboració d’informació sobre 10 punts d’interès que es troben al terme municipal, des de l’inici del GR 83, al Passeig del Callao, fins al límit municipal de Mataró al coll de Can Xerrac.  Aquesta informació s’ha traduït en codis QR que s’han incorporat a la senyalització dels itineraris de les Ermites de Mata.

La informació detallada de cada ruta (recorregut, nivell de dificultat, punts d’interès i recomanacions) es podrà trobar tant en fullets a l’Oficina de Turisme, com a la pàgina web www.visitmataro.cat i a la web i APP Wikiloc, dins el perfil de Costa Barcelona Maresme, des d’on es podran descarregar els tracks per seguir el recorregut amb GPS.