Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA amplia els punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments

Escoltar

PUMSA amplia els punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments

Són un total de 46 punts de recàrrega repartits entre els aparcaments de rotació i els de residents.

Vehicle a un dels punts de recàrrega de l'aparcament de Plaça de les Tereses. Foto. PUMSA
Vehicle a un dels punts de recàrrega de l'aparcament de Plaça de les Tereses. Foto. PUMSA

PUMSA ha instal·lat nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics fins arribar als 46 punts totals entre els aparcaments de rotació i els aparcaments per a residents que gestiona. 

En el cas dels aparcaments municipals de rotació se n’han instal·lat 10 més dels existents, de manera que seran 22 els punts de recàrrega a l’abast de les persones usuàries: 4 a Plaça de les Tereses, 8 a la plaça de Granollers, 8 a l’Espai Firal - Parc Central i 2 a la plaça de Cuba. Aquests darrers de la plaça de Cuba estaran en funcionament en breu quan es completi la tramitació necessària.

Als aparcaments de residents s’han instal·lat 24 nous punts repartits en set aparcaments, que es posaran en marxa properament. Estan situats a l’aparcament de Carlemany, plaça de Gatassa, Euskadi, Rafael Estrany, plaça de Perú, parc del Palau i Vallveric.

Cada punt té una càrrega màxima de 22 a 3,7 Kw en funció del número de vehicles endollats als carregadors de l’aparcament. La tarifa és de 0,25 €/ Kw. i la càrrega i el pagament es fa a través d’una App.

L’estalvi d’emissió de CO2 a l’atmosfera assolit gràcies als carregadors elèctrics dels aparcaments de rotació al 2023 va ser de 90 Tn i es van fer 7.680 càrregues.


Més passes per una mobilitat més sotenible

Des del gener del 2019 PUMSA té signat un conveni de col·laboració amb Som Mobilitat, cooperativa de consum sense ànim de lucre que ofereix als seus socis una mobilitat elèctrica compartida. Els seus vehicles es poden estacionar i recarregar als aparcaments municipals de la plaça de les Tereses i plaça de Granollers.

PUMSA ha transformat el seu parc mòbil cap a un model sostenible (dues furgonetes i tres motos elèctriques) i les noves grues comporten millores a nivell mediambiental al ser vehicles EURO IV-D que minimitzen els valors d’emissió contaminants.

Aquestes i altres accions son les proposades al Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, document bàsic per configurar les estratègies de mobilitat sostenible del municipi de Mataró alineat amb la mitigació del canvi climàtic i la qualitat de l’aire.Publicat a