S’obre el termini per presentar candidatura per a la Defensoria de la Ciutadania de Mataró
Les propostes s’han de presentar via telemàtica a través de la Seu electrònica o presencialment a les oficines d’atenció i assistència a la ciutadania.
Les persones interessades en la nova convocatòria de la Defensoria de la Ciutadania de Mataró poden presentar la seva candidatura fins al 28 de novembre, a través de la Seu electrònica del web municipal o presencialment a les oficines d'atenció i assistència a la ciutadania. Fer un nou procés de selecció es va decidir a inicis d’octubre en una Junta de Portaveus extraordinària atès que la candidata escollida, en la convocatòria pública que va tenir lloc en el transcurs d’aquest 2024, va renunciar al càrrec.
L’anunci de la convocatòria, amb les bases i la documentació requerida, es troba publicat al BOPB i al Tauler d’Edictes de l’Ajuntament de Mataró.
Antecedents
El càrrec de Defensor de la Ciutadania de Mataró va quedar vacant el juny del 2022 amb la mort de Jordi Puigderrajols i Coll que va exercir el càrrec des la seva creació, el 15 de gener del 2001.
El juny de 2022 el Ple va aprovar una Proposta de resolució, presentada pel grup municipal d’ERC, per actualitzar el Reglament del Defensor del Ciutadà i seleccionar i nomenar un nou titular.
El desembre de 2022, el Ple municipal va fer l’aprovació inicial del nou Reglament de la Defensoria de la Ciutadania fruit del treball conjunt de tots els grups municipals i que es va aprovar definitivament després dels 30 dies d’informació pública per poder presentar al·legacions. Va entrar en vigor el febrer de 2023.
La Defensoria de la Ciutadania és una institució que té com a missió vetllar pels drets ciutadans amb relació a l’actuació de l’Administració municipal i dels organismes que en depenen, i que amb aquesta finalitat estudia les queixes i consultes que se li presentin. Mataró va ser un dels primers municipis catalans que van crear la figura del Defensor del Ciutadà l’any 2001 com a institució de bon govern i bona administració, i de defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques en l’àmbit de l’Administració local.
Les sindicatures o defensories locals estan implantades a 46 ajuntaments de Catalunya, donant servei a 4,6 milions d’habitants.