Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’obren les inscripcions a les activitats formatives de la Policia Local dirigides a les escoles i instituts

Escoltar

S’obren les inscripcions a les activitats formatives de la Policia Local dirigides a les escoles i instituts

Per al curs que ve s’ofereixen 8 propostes formatives sobre temàtiques com l’educació viària, la seguretat a les xarxes, el civisme o l’autoprotecció.

La Unitat de formació per a la seguretat de la Policia Local ofereix 8 formacions als centres educatius. Foto: Albert Canalejo
La Unitat de formació per a la seguretat de la Policia Local ofereix 8 formacions als centres educatius. Foto: Albert Canalejo

La Unitat de formació per a la seguretat de la Policia Local ha preparat un catàleg de 8 formacions diferents adreçades a tots els centres educatius de la ciutat i pensades per a edats diferents. Les escoles i instituts ja poden inscriure’s a les sessions formatives.

Les propostes són:

-Mou-te amb seguretat: sessió per capacitar els infants a identificar els espais i elements que afavoreixen l'adquisició de conductes segures en els seus desplaçaments. Sessió adreçada a l'alumnat de 2n de primària.

-Bullying: formació per conèixer què és l'assetjament escolar (bullying), com i per què es dona, i què poden fer els propis alumnes per prevenir-lo  i/o aturar-lo encara que no hi estiguin directament implicats com a agressors o com a víctimes. Formació adreçada a 4t de primària.

-La bicicleta: taller sobre els conceptes bàsics i la normativa per circular en bicicleta o patinet. Posteriorment, un cop feta la classe teòrica, l'alumnat podrà posar en pràctica els seus coneixements i habilitats al circuit de l'espai firal del Parc Central. Formació adreçada a 5è de primària.

-Seguretat a la xarxa: formació per conscienciar i educar els joves sobre els perills en línia a què s'enfronten quan fan ús de la tecnologia, com l'assetjament cibernètic o el robatori d'identitat, i proporcionar-los eines perquè puguin navegar de manera segura pel món digital. Formació adreçada a 6è de primària.

-Civisme: sessió sobre la importància del civisme i la convivència, posant èmfasi en les principals novetats de la nova Ordenança, enfocades sobretot a acabar amb el fenomen del botellot i a evitar les molèsties en l’espai públic. Formació adreçada a 1r d'ESO.

- Xarxes socials. Aspectes legals: formació per conscienciar i educar els joves sobre els drets i deures a les xarxes socials i les conseqüències legals que es poden derivar si en fan un mal ús. Formació adreçada a 2n d'ESO.

-Autoprotecció: els alumnes rebran formació en tècniques de prevenció i d’autodefensa bàsiques perquè, en cas que es trobin en una situació que ho requereixi, puguin protegir el seu espai vital i/o escapolir-se de situacions violentes en què pretenguin retenir-los. Aquest taller està adreçat a 3r d'ESO.

-Alcohol i drogues: formació perquè els joves prenguin consciència dels efectes del consum d'alcohol i drogues en la conducció, posant èmfasi en la presa de decisions i la responsabilitat personal. Formació adreçada a 4t d'ESO.

En total, per al curs que ara finalitza, el 2023-2024, la Unitat de formació per a la seguretat de la Policia Local ha programat 275 sessions destinades a 7.700 alumnes.

Galeria d'Imatges