Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una nova nòria i més descomptes a les atraccions, principals reclams de la Fira

Escoltar

Una nova nòria i més descomptes a les atraccions, principals reclams de la Fira

El Parc Central acollirà des del divendres 17 de maig fins al 26 de maig la fira d’atraccions que presenta com a novetats la tornada d’una nova nòria de 30 metres d’alçada des d’on es podrà gaudir de les vistes de la ciutat i tres jornades de descomptes a les atraccions

El tren de la bruixa és una de les atraccions clàssiques que no faltarà a la Fira.
El tren de la bruixa és una de les atraccions clàssiques que no faltarà a la Fira.

La Fira s’instal·larà, juntament amb la Fireta de Primavera, en una superfície de 9.000 metres quadrats del Parc Central de Mataró. Amb 125 atraccions i casetes, entre les que destaca com a novetat una nova nòria a banda de les clàssiques com el tren de la bruixa o les pistes d’autos de xoc, la de Mataró és una de les cinc fires més importants que se celebren a Catalunya.

La fira d’atraccions estarà oberta divendres, dissabtes i vigílies de festius fins a les 2 h, el dilluns festiu fins a mitjanit i, la resta de dies, fins a les 23 h.  A les tardes obrirà a  partir de les 16.30 h i els caps de setmana i festius també estarà oberta al matí d’11 a 14 h.

 

Més dies de descomptes a les atraccions

Una altra de les novetats d’aquest any és l’ampliació dels dies de descomptes a les atraccions. Amb la voluntat que la ciutadania pugui beneficiar-se durant més dies de preus reduïts el 21, 22 i 23 de maig durant les franges horàries de 16.30 a 19.30 h s’aplicaran descomptes del 50% en el preu dels tiquets de les atraccions  de manera que tindran preus de 2  i  2’5 euros. En algunes atraccions el descompte serà superior al 50%.

Aquesta iniciativa és una prova pilot a nivell de Catalunya i s’emmarca en el conveni de col·laboració que signen anualment l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions. 

 

Fira Inclusiva

Dimecres 22 de maig, durant el matí, de 10.30 a 12.30 h, la fira d’atraccions obrirà en exclusiva perquè els infants i joves amb diversitat funcional de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

A més, s’amplia la jornada sense música i sorolls, que enguany serà els dissabtes 18 i 25 de maig de 12.00 a 13.00 h i durant la qual les atraccions funcionaran sense estímuls sonors ni visuals amb la finalitat que les persones amb hipersensibilitat sensorial, auditiva i/o visual puguin gaudir de la fira.

 

Fireta de Primavera

La Fireta de Primavera, ubicada al passeig de la Ciutadania del Parc Central, aplega 26 expositors, amb una variada oferta d’artesania i articles de regal.

 

Zona de bars i actuacions musicals

Els bars i restaurants estaran instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà vuit bars i restaurants, amb una oferta gastronòmica molt variada que obriran els divendres, dissabtes i vigílies de festius fins a les 2 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

Aquest any a la programació musical es mantenen les tradicionals havaneres amb el grup Barca de Mitjana el dimecres 22 de maig, a la pista central.

Dilluns 20 de maig sonarà de Jazz&Fusion Quartet amb Pau Aguilar, Oriol Roquer,  Xabi Oró i Enric Serras. Dimarts 21 de maig sentirem Sr. Roberto Rock. Dijous 23 de maig serà el torn del duet format per Maria Lamata & Armando. Aquests concerts se celebraran a l’escenari de Bacallà Barbena, promotors d’aquestes actuacions.

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i protecció civil

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a la Fira.

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, si cal i és necessari quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossén Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

Les fires disposen d’un punt d’assistència sanitària que estarà ubicat a l’espai sobre l’oficina de fires.  

La Fira està organitzada pel Servei de Promoció de Ciutat i Comerç de l'Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i província.

Publicat a